Jump to content

Megfázás ellen

2020. 11. 24. 19:00

Beköszöntött a hideg és ezzel együtt minden nyűg. A réteges öltözködés néha kényelmetlen, de a megfázás elkerülése érdekében fontos.

Még így sem biztos, hogy el tudjuk kerülni a megfázásos tüneteket. Sőt ebben az időszakban a koronavíruson kívül az influenzás megbetegedéssel is szembe kell néznünk. Az orrfolyás, a torokfájás, az izomfájdalom mind azok a tünetek, amelyek jelzik, hogy szervezetünk küzd valamivel.

A hideg idő bállátával majdcsak mindenkit elérhet hasonló tünet, de a gyengébb immunrendszerű gyerekekre ez fokozottan igaz lehet. Nem véletlenül kezdik már el ősszel erősíteni a szülők vitaminkészítményekkel gyermekeiket.

A népi és természetes gyógymódok is előtérbe kerülhetnek. Ezek közül régóta ismert a hagyma ereje, amely a betegségek ellen is kiváló. A hagymából készült tea enyhíti a köhögést, vírusölő hatásának köszönhetően enyhíti a torokfájást, fertőtlenít.

Segítség és gyógymód lehet az inhalálás. A sós vizes gőzölés hatással van a bedugult orra, segíti a nátha kellemetlen tüneteinek megszüntetését. A sós vízhez akár gyógynövényt is lehet adagolni.

A gyógynövények ereje régóta ismert és a mai napig használjuk. A tünetek megjelenésekor hatékony segítségnek bizonyulhat a kamillából, lándzsásútifűből, csipkebogyóból készült tea.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)