Jump to content

Mikor oltják a gyerekeket is?

2021. 03. 25. 19:00

Egyre jobban kínoz minket a bezártság, a bizonytalanság, a vírus miatti félelem. Ez most már mindenkit érint, nemcsak az időseket.

Riasztó adatokról hallunk a koronavírussal kapcsolatban. A harmadik hullámban járva már tudjuk, hogy mit kell tennünk. A korlátozásokat igyekszünk betartani és a védőoltást is egyre többen kapják meg. Ha eddig nem is tartottunk a vírustól, egyre többen ijednek meg, mert sokkal több fiatal betegszik meg, mint az első körben. Már nemcsak az időseket kell féltenünk, hanem lényegében bárkit.

Az idősek és a betegségük, munkakörük miatt veszélyeztetett személyek kapták meg elsőként az oltást. Azóta is folyamatosan zajlik az oltás.

A gyermekeinket is féltjük. Annyiféle védőoltást kapnak életük legelején, miért nem kapnak a koronavírus ellen is?

Már forgalomban van többféle Covid elleni oltóanyag. Ezek azok, amelyek már megjárták a szigorú protokollt, amelynek utolsó állomása, hogy embereken is tesztelik. Igazából így kapnak kellő információt arról, hogy hat-e a vakcina a vírus ellen és nem árt-e az embereknek. A tesztelés egészséges felnőtt személyeken végzik, de gyerekek esetében nem kísérleteznek, így arról sincs tudomás, hogyan hatna rájuk. Éppen ezért nem is ajánlják gyerekek számára és most a koronavírus elleni készítménnyel is ez a helyzet.

Bizonyára lesz majd a gyerekeknek is oltás a vírus ellen, azt azonban nem tudni. Egyes oltóanyagok esetében már megkezdődött a gyerekek tesztelése is, de idő kell az adatok és az eredmények vizsgálatához.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)