Jump to content

A férjünk a legjobb személyi tréner!

2015. 09. 27. 18:56

Sokkal hatékonyabban tudunk edzeni, és tovább fenn is tartható a sportos életmód, ha a párunkkal, férjünkkel, vagy barátunkkal járunk el mozogni. Erre talán a legjobb példa Hosszú Katinka, aki kiemelkedő sikereit többek között a férjének is köszönheti.

Egy kutatás állítása szerint ha egy pár egyik fele elkezd rendszeresen sportolni, nem telik bele sok idő, hogy a másik fél is csatlakozzon az egészséges életmódjához. Ha tehát eddig nem találtál elég motivációt a tavaszi sportoláshoz, akkor gondolj csak bele, ha most nekifogsz a kocogásnak, két legyet is üthetsz egy csapásra! Hidd el, a párod is hálás lesz az egészségesebb életmódért és a slankabb hasért!

Persze mindez sajnos fordítva is igaz: a páros befolyás a káros tevékenységekben is tetten érhető. Ha az egyik fél sokat dohányzik, vagy rendszeresen fogyaszt alkoholt, akkor igen nagy a valószínűsége, hogy a másik is hasonló egészségtelen életmódot fog élni. Éppen ezért dupla akkora a kockázat, ha az egyikünk káros szokásokra adja a fejét, illetve az egyik fél egészséges életmódjából is ketten profitálnak.

A nagyívű, többezer házaspárt górcső alá vevő vizsgálatból kiderült, hogy ha a feleség elkezd sportolni, 70% az esélye, hogy a férje is a nyomdokába lép. Ha pedig a férj lenne az úttörő a testmozgás területén, akkor az esetek 40%-ában fogja ebben a neje is követni.