Jump to content

Szépülj tojással - Ezek a legjobb arcpakolások

2016. 03. 02. 10:18

Sok olyan termék, amit elsősorban élelmiszernek tartunk otthon, a szépségápolásban is hasznos lehet. A méz, a joghurt, a citrom, a zab, a só és a tojás is olyan alapanyag, ami nemcsak elfogyasztva nagyon egészséges, de például arcpakolásként is rendkívül hatásos.

A tojás a húsvét sztárja, amit vérnyomáscsökkentő hatása és antioxidáns- és lecitintartalma miatt érdemes napi szinten fogyasztani. A tojás azonban a természetes szépségápolásnak is alappillére:a tojásban lévő nagy mennyiségű A-, B2, D- és E-vitamin csodákat tesz a bőrrel és a hajjal.

Arcradír zsíros bőrre
Ez az arcradír eltávolítja az elhalt hámsejteket, miközben megnyitja és kitisztítja a pórusokat is. Pattanásos, mitesszeres bőrre különösen ajánlott. A tojásfehérjét pár csepp citromlével verd föl, ha már kemény hab lett belőle, tegyél hozzá egy evőkanál sót. Gyorsan keverd össze, hogy ne olvadjon fel a só, majd masszírozd át vele a bőrödet. Pár perc masszázs után langyos vízzel többször öblítsd át az arcodat. Végül olajmentes hidratálóval is bekenheted az arcodat.

Arcpakolás száraz bőrre
Ha száraz a bőröd, mindenképpen csak a tojás sárgáját használd! Verd fel, majd tegyél hozzá egy deci tejet, 2 evőkanál olívaolajat és két evőkanál mézet. Az arcpakolást érdemes a mosdókagyló fölött felvinni, mert kicsit csöpögős lehet. A kikevert pakolással először masszírozd át a bőrödet, majd tegyél még rá egy keveset, és hagyd állni rajta 20 percet. Langyos vízzel öblítsd.

Arcpakolás normál bőrre
Fél pohár meleg vízbe tegyél 2 evőkanál zabot. Hagyd állni pár percig, majd adj hozzá két evőkanál natúr joghurtot és két evőkanál mézet. Ezt követően verd fel külön az egész tojást, majd keverd hozzá a zabhoz. Nyugodtan vidd fel vastagon az arcodra, és dőlj le 20 percre. Élvezd, ahogy a bőröd felszívja a vitaminokat. Langyos vízzel öblítsd le.