Jump to content

Szépülj tojással - Ezek a legjobb hajpakolások

2016. 03. 28. 10:22

Sok olyan termék, amit elsősorban élelmiszernek tartunk otthon, a szépségápolásban is hasznos lehet. A méz, a joghurt, a citrom, a zab, a só és a tojás is olyan alapanyag, ami nemcsak elfogyasztva nagyon egészséges, de például arc- vagy hajpakolásként is rendkívül hatásos.

A tojás a húsvét sztárja, amit vérnyomáscsökkentő hatása és antioxidáns- és lecitintartalma miatt érdemes napi szinten fogyasztani. A tojás azonban a természetes szépségápolásnak is alappillére:a tojásban lévő nagy mennyiségű A-, B2, D- és E-vitamin csodákat tesz a bőrrel és a hajjal.

Frissítő hajpakolás
Ha fakó és száraz a hajad, ha töredezettek a hajvégeid, a tojás ezt is megoldja. A sárgájában lévő lecitin visszadja a haj nedvességtartalmát, amitől puha tapintású és csillogó lesz. Verj fel két tojássárgáját, és tegyél hozzá két evőkanál olíva- vagy ricinusolajat, két evőkanál mézet és egy deci magasabb zsírtartalmú tejet. Masszírozd a hajba a tövétől egészen a hajvégekig. A pakolást 10-15 percre rajta is hagyhatod. Érdemes befóliázni (vagy zacskót tenni rá), majd törölközőbe is bebugyolálni. A pakolás után citromos vízzel lehet átöblíteni a hajadat, ami elveszi az esetleges szagot. Végül mosd meg samponnal, és élvezkedj a látványban.