Jump to content

10 tipp, hogyan tűnj akár 10 évvel fiatalabbnak

2016. 10. 17. 09:00

35-40 éves korára mindenki megtapasztalja magán az öregedés jeleit. Ez sajnos tény. És elkerülhetetlen. Megjelennek az utált ősz hajszálak,aprócska ráncok az arcon, könnyebben felszaladnak a kilók is. Hogy lehet mégis, hogy egyeseknél ez igen szembetűnő, míg mások olyanok, mintha rajtuk nem is fogna az idő?

 

Ha ehhez a korosztályhoz tartozol, akkor biztosan szembesültél már te is azzal, hogy rég nem látott iskolatársak,valamikori munkatársak közül néhányan mostanra olyan öregesek lettek. Legalábbis úgy néznek ki.Vagy épp ellenkezőleg. Azon csodálkozol, hogy némelyik milyen fiatalos maradt és milyen remek formában van ennyi idősen is!

Elég csak körbenézni a Facebook-on , igaz?

Persze, most mondhatod, hogy a jó genetika, meg a sok pénz. „Ha más dolgom sem lenne, csak a külsőmmel foglalkozni, akkor én is így néznék ki! De hát a sok munka, stressz, meg a gyerekek…”

Azért mégsem olyan reménytelen a helyzet! Van pár dolog, amit megváltoztathatsz magadon, a szokásaidon, és máris jó pár évet letagadhatsz a korodból.

Íme, 10 dolog, amelyek garantáltan sokat fiatalíthatnak rajtad:

 

1., Lazán, sportosan

Nem akarsz mindig komolyan és tökéletesen felöltözni? Nem is kell! Legyen egy pár igazán jól összerakott sportos szetted! A laza öltözékben az ember jobban érzi magát, ettől jobb a kedve is. Sportos viseletben általában mindenki fiatalabbnak hat, mint a szigorúbb hatású öltöny vagy kosztüm öltözetben. De csak ha szép és igényes!  A hétvégi, rohangálós időben sem szabad azonban topis „mackóba” bújni! Az öregít és elhanyagolt hatást kelt.

2., Világosabb hajszín

Már 1-2 tónussal világosabb hajszínnel is sokkal fiatalabbnak nézhetsz ki. Sajnos bármennyire is sötét haj kedvelő vagy, ha fiatalabbnak szeretnél tűnni, akkor világosítani kell. Ráadásul az ősz hajszálak miatt a sötét szín gyakori utánfestést is igényel!

3., Természetes hatású smink

Erről profi sminkesek is hosszan tudnának mesélni. Hogy a púder, az alapozó beleül a ráncokba, és így tovább. Tény viszont, hogy a sok smink bizonyos kor után már többet árt, mint használ. A bőrhibák eltüntetése viszont feltétlenül fontos! Elég lehet tehát némi BB krém vagy korrektor. A szem alatti karikákat se feledd elfedni! A szem kiemelésére bőven elég lehet a spirál és a szépen formált szemöldök.

4., Sötét színű ruhák mellőzése

A világos és az élénk színű öltözék éveket fiatalít! Ellenben a fekete és a sötét barna túl komor színek és öregítenek.  Ha fiatalabbnak szeretnél tűnni ezeket a színeket inkább ne válaszd!

5., Fogfehérítés

Az évek alatt a kávé, bor és egyéb ételek, valamint a cigaretta igen erősen elszínezik a fogakat. Bizony, a fogak is árulkodnak a korodról! Ne feledd: minél fehérebb a fogad, annál fiatalabbnak tűnsz!

6., Bőrápolás

A bőr ápolása már fiatal kortól fontos, ezt tudjuk. A kor előrehaladtával csak nő a jelentősége! Fontos tudni, hogy a napozás öregíti a bőrt, a vízhiány szintén. Legyen a bőr mindig kellően hidratált és védd a naptól! De ne csak az arcoddal foglakozz! A valós korodról legjobban a kézfejed árulkodik! Ápold, hidratáld a kezed is!

7., Nevetés!

A vidám, jókedvű emberek vonzóak, a borús, kedvetlenek társaságában nem érezzük jól magunkat. Ezt senki sem vitatja. Légy vidám, a jókedv fiatalít! Ha épp szingli vagy, akkor különösen fontos ez, hiszen sosem tudhatod, mikor szeret bele valaki épp a mosolyodba!

8., A tökéletes frizura

Legalább olyan fontos, mint az ápolt arc, a szép, természetes smink. Egy jól eltalált fazon éveket fiatalít!

9., Alvás!

Az egyik leghatékonyabb „Anti-aging” módszer! Semmi sem simítja ki olyan szépen az arcot, mint egy kiadós alvás! Ha korán kell kelned, akkor tégy róla, hogy előbb kerülj este ágyba! A rendszeres, pihentető, napi 7-8 óra alvás csodákra képes!

10., Szex, szerelem

Ki ne tudná, hogy a szex és a szerelem fiatalít?

(Forrás: egeszsegmozaik.hu)