Jump to content

Kéz és körömápoló tipp az igényes kezekért

2017. 01. 13. 10:05

Egy kéz nagyon sok mindent elárul, így fontos, hogy mindig tiszta és ápolt legyen. A legjobb az lenne, ha kerülnéd a sok kemikáliát és inkább természetes összetevőjű készítményeket használnál kezeidre, melyek jótékony anyagokat tartalmaznak. Egy kis odafigyelés és te is elérheted a kívánt hatást.

Mindig legyen nálad kézkrém

Ez különösen fontos télen, mikor bőrünk egyébként is hajlamosabb a kiszáradásra.

A bőr és a köröm is berepedezhet, ami nem csak esztétikailag zavaró, de nagyon fájdalmas is tud lenni egy-egy berepedezés.

Válassz olyan krémet, mely kicsit zsírosabb és magasabb hatóanyag tartalmú.

A shea vaj, vagy a kakaóvaj például tökéletes választás a kiszáradt bőrre, ráadásul mivel ezek eléggé zsíros krémek, bőven elég egy mogyorószemnyit használnod belőlük.

Használj gumikesztyűt!

Gondolj csak bele, hogy kezed mennyi mindennel érintkezik a nap folyamán, így akarva akaratlanul érintkezel olyan anyagokkal, melyek száríthatják, roncsolhatják bőröd állagát.

Éppen ezért érdemes gumikesztyűt húznod az alapvető házimunkához, még mosogatáshoz is. Ugyanis a tisztítószereknek hála bőröd könnyen keménnyé és szárazzá válhat, ami akár maradandó is lehet.

Ha nincs türelmed ahhoz, hogy egy pohár elmosásához is gumikesztyűt használj, akkor legalább arra ügyelj, hogy a nagytakarítás során (ahol erősebb vegyszereket használsz) felkerüljön a kezedre.

Jöhet a bőrradír

Hetente legalább kétszer használj bőrradírt, mely eltávolítja az elhalt hámsejteket a kezedről is.

Például keverj össze kristálycukrot mézzel, majd dörzsöld át alaposan a kezeidet úgy, mintha kézkrémet masszíroznál a bőrödbe.

Ettől nem csak puha és selymes kacsókat varázsolsz magadnak, de táplálod is, mivel kizárólag természetes összetevőket használsz.

Körömágyápoló olaj

Ha jársz manikűröshöz, akkor már tudod, hogy milyen jó érzés, mikor belemasszírozzák az olajat a körömágyadba, csillog a bőröd és sokkal egészségesebb hatást is kelt.

Szerencsére ma már rengeteg márka közül tudsz válogatni, így azt tanácsoljuk, hogy mindenképpen szerezz be magadnak egyet, mert a bőröd nagyon meghálálja, főleg, ha egy nagyobb manikűr után vagy.

De akár magadnak is készíthetsz, ha összekeversz sima olívaolajat valamilyen finom esszenciával, így pontosan tudod, hogy mi kerül a körömágyadra.

Ne vágd, reszeld!

Ha az otthoni manikűr mellett döntesz, akkor mindenképpen ügyelj arra, hogy olló helyett reszelővel formázd a körmeidet, így nem csak a sérüléseket kerülheted el, de sokkal szebb formájuk lesz.

Először is távolítsd el körömágybőrt, illetve a körmeid körül a megkeményedett bőrt, majd ezután kezdj hozzá a formázásnak.

Sokan ellenzik az olló használatát a körömágybőr eltávolításánál, de, ha óvatosan csinálod, akkor nyugodtan használj kisollót.

Ha esetleg van otthon manikűrkészleted, akkor pedig reszelővel is eltávolíthatod.

(Forrás: bien.hu | egeszsegmozaik.hu)