Jump to content

Nem kell az a textilpáncél, éjszakára biztosan nem

2019. 02. 26. 19:00

Meztelenül születünk a világra, ez a természetes valónk. A környezeti hatások elleni legjobb védelmet a ruhák adják, és a szemérem, társadalmi szokások is azt követelik meg tőlünk, hogy öltözködjünk.

Külön iparág épült az öltözködés köré, és gondoljunk abba bele, hogy mennyi ruhadarab özönli el a szekrényeinket. A ruházkodás a külsőnk védelmében is nagyon fontos, de talán még nagyobb hangsúlyt fektetünk arra, hogy olyan darabokkal borítsuk be testünket, amelyben divatosak vagyunk, kényelmes és megfelelő viseletet jelent.

A melltartó a női ruházkodás egyik fő darabja, de sokan élik meg úgy, hogy utált kötelező darab. Mellkasunkra, hátunkra úgy feszül, mint egy textilpáncél. A pántja nyomot hagy a vállunkon, a merevítője nyomhatja az oldalunkat. Ez nemcsak azokra a darabokra lehet érvényes, amelyeket nem jól választunk meg és nem a méreteinknek megfelelő melltartót viseljük. Vannak olyan napok, amikor szabadságra, mellszabadságra vágyunk. Otthonunkban ez megengedett, sőt valójában szívünk joga bárhol melltartó nélkül megjelenni, de az más kérdés, hogyan birkóznánk meg a közvéleménnyel.

Napközben tehát viseljük a melltartót, mert kihívó és egyesek szerint akár még elítélendő látványt nyújtana egy melltartót nem viselő nő látványa. Beállunk a sorba, és hordjuk. De otthon nem muszáj.

Mégis sokan fekszenek le még éjszaka is cicifixben azért, hogy melleik érezzék még akkor is a támogatottságot. Vajon ők teszik jól?

A melltartót egyesek azért viselik éjszaka is, mert úgy gondolják, hogy így nem fog megereszkedni a mellük. Mások (valószínűleg a többség) úgy van a melltartóval, hogy alig várja, hogy otthon megszabadulhasson béklyójától. Igazuk van, ők teszik jó. Ha ugyanis még este is folyamatos alátámasztást biztosítunk a melleinknek, akkor a mellizmok minimálisan sem dolgoznak és ellazulnak. Valójában épp ez vezethet a mellszövet megereszkedéséhez is. A gravitációt is lehet szidni, de jobb, ha este hagyjuk kicsit érvényesülni a mellizmokat. Ezenkívül a keringésnek sem tesz jót, ha még éjszaka is a melltartó szorításában vagyunk. A kényelmetlen darab pedig az esti alvásunkat is megrövidítheti, nyugtalanná teheti.

Vannak olyan hölgyek, akikkel olyan bőkezűen adakoztak a melleiket illetően, hogy nagy kebelmérettel rendelkeznek. Esetükben talán még az orvos is melltartót javasol esti viseletként is, de számukra is jól szellőző sportmelltartó lehet az éjszakai megoldás.

Ha nem muszáj, akkor váljunk meg a melltartótól éjszaka. Aki pedig szereti az ágynemű anyagát érezni éjszakánként az egész testén, az aludjon meztelenül.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegkalauz.co.hu | képek: pixabay.com)