Jump to content

Amiről az arc „beszél”

2019. 08. 08. 19:00

Az öregedés természetes folyamat, amely lényegében már a születéssel együtt meg is kezdődik. Nem mindenki tekint erre olyan vészjóslóan, de vannak, akik kevésbé tudnak megbarátkozni az ősz hajszálak, a ráncok megjelenésével.

Genetikai adottság, környezeti tényezők, életvitel is befolyásolhatja azt, hogy kin mennyi ránc jelenik meg, és fő szempont az is, hogy ez mikor következik be. Tekinthetünk rémisztő jelenségként a ráncokra, de valójában örülni kell minden reggel, amikor felébredünk – még ha ráncokkal a testünkön történik is -, de ez is azt mutatja, hogy élünk. A ráncok és egyéb jelek nemcsak az öregedésről tanúskodhatnak, hanem egészen másról is.

A ráncok azonban nemcsak az idő múlását mutathatják, hanem a szervezetünk egészségéről, állapotáról is információval szolgálhat.

A szem körüli szarkalábakat vesszük észre talán legkorábban. A szemek körüli kis vájatokat sokáig hajlamosan vagyunk betudni annak, hogy sokat mosolygunk, és azok a bizonyos nevetőráncok érvényesülnek. Ám akkor már nem lehet erre fogni, ha alapállapotban, azaz nem mosolyogva is ott vigyorognak is a szemünk körül a kis vonások. Az öregedésen kívül jelentheti azt is a szemránc megjelenése, hogy esetleges májprobléma van jelen a szervezetünkben, de akár a látás romlása is okozhatja a ráncokat. Az állandó hunyorgás, amely a fókuszálás miatt történik, ráncokat hagyhat a szem körül. A szem alatti táskák, amelyek olykor bőrönd nagyságnyira képesek megjelenni a szemeink alatt, okozhatja a kialvatlanság, a stressz, de ha a nyugodtabb időszakunkban is folyton karikás szemekkel ébredünk, és nem is nagyon akar tűnni, akkor valószínűsíthető, hogy a szervezetünk keringése nem a legjobb. A vese állapotának romlása is szóba jöhet, ha a vízkiválasztás folyamata nem megfelelően működik.

A homlokunkon megjelenő ráncokat ugyancsak az öregedésre és a mimikára fogjuk. Beszéd közben nemcsak a szánk, de az egész arcunk „beszél”. A hatás és hatékonyság érdekében a szavakon túl a mimikát és a gesztikulációt is bevetjük, így a homlokunkat is ráncolhatjuk. Ezen túl azonban jelenthetik a homlokon jelentkező vízszintes ráncok, hogy a szervezetünkben sok a zsír, a cukor vagy akár a víz is.

A kipirosodott orr nemcsak náthás időszakban és fagyos hidegben jelentkezhet. Ám, ha az úgy van jelen, hogy a fent említettek közül semelyikjelenség sem igaz, akkor a piros orr arra utalhat, hogy a szívünk nehezebben tudja végezni a dolgát.

Amikor nagy súlyt kell emelnünk, még az ereink is kitüremkedhetnek a testünkön, akár a fejünkön is. A mindig kitüremkedő erek a halántékon sokkal inkább azt jelzik, hogy sok az életünkben a stressz, a feszültség.

Érdemes alaposabban szemügyre venni saját arcunkat, és átgondolni, hogy a ráncok és más jelek tényleg csak a korunk számlájára írható vagy esetleg az életmódunk is segít ebben?

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)