Jump to content

Napi fogyasztásra javasolt: céklalé

2019. 11. 21. 19:00

Sokat tehetünk egészségünk érdekében. Azt támogatva vásárlunk és fogyasztunk egészséges élelmiszereket, mozgunk.

Tudjuk, hogy a gyümölcsök és zöldségek fogyasztásával rostanyagokat, vitaminokat, ásványi anyagokat juttat a szervezetünkbe, amelyek támogatják az egészségünket. A cékla rendkívül jó hatású, és rendszeres fogyasztásával több szempontból is erősíthetjük magunkat.

A zöldségköretként elfogyasztott céklasaláta is jó, de napi egy pohárnyi céklalé garantált eredményeket ad.

A szív védelmezője

Méghozzá a szív hatékony védelmezője a céklalé, mert értágító hatásának köszönhetően csökkenti a vérnyomást. Ez a nátriumnak köszönhető, a szív munkáját pedig a kálium segíti. A szív izomzatának összehúzódásához elengedhetetlen a kálium, és a céklalé ezt is megadja a szervezetünknek.

Turbó hatás

A magas nátriumszintnek köszönhetőn egy pohárnyi céklalé fogyasztásával kitágulnak az ereink, így szervezetünk könnyebben áramolhat a vér. Ha pedig így, van, akkor pedig a sejtjeink is több tápanyaghoz és oxigénhez juthatnak.

Vitamin- és ásványi anyag forrás

A cékla nagyobb mennyiségben tartalmaz C-vitamint, és ásványi anyagok közül már említettük, hogy nátriumot, káliumot is tartalmaz, emellett pedig még cinket, foszfort, magnéziumot, mangánt, szelént és vasat is.

Nőknek

A női ciklus zavaraiban is jó szolgálatot tehet a céklalé fogyasztása. Ezt a hatását már régóta tudja az ember, és a népi gyógyításban is szereplő zöldség. Segíti a vízhajtást, méregtelenít, fokozza a nyirokrendszer működését.

Vérszegénység esetén a céklából könnyen hozzájuthat a szervezet a vashoz.

Gyulladások mumusa

Antioxidánsokban gazdag zöldség a cékla. Levének fogyasztásával megelőzhetjük, megszüntethetjük a szervezetünkben jelen levő gyulladásokat még mielőtt nagyobb gondot és fájdalmat okoznának.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)