Jump to content

A legújabb modell – még várat magára

2020. 02. 06. 19:00

Nőként óhatatlan, hogy ne találkozzunk a női ciklus velejáróival. A menstruáció a női lét velejárója.

A menstruáció idején pedig fokozott személyi higiéniára van szükség. Könnyű manapság megoldást találni erre, de nem volt ez mindig ennyire egyszerű. Pláne nem higiénikus.

A tampon jó szolgálatot tesz, de ehhez hasonló megoldást használtak már az ókori egyiptomi nők is. A tampon helyett ugyan papiruszköteg felelt meg ugyanennek. Máshol pedig fadarabot tekertek be anyaggal, hogy a szivárgást felfogják. A gyapjúból készült nedvszívó betét és tampon Rómában volt használatos, de nem mindenhol igyekeztek a vérzést felfogni. A sorsra és a gravitációra bízták a menstruációt.

A modernizáció mellett is megszenved sok nő azokkal a bizonyos nehéz napokkal, úgymint görcsök, hasfájás, ingerlékenység, levertség, de legalább a kényelmetlenséget könnyebb elhárítani.

Majdcsak minden területen megjelenik az okos technika, de arra kevésbé gondoltunk, hogy a menstruációs gondok enyhítésében is szerepe lesz. Márpedig megalkották az intelligens tampont, amely ránk szól, ha ideje cserélni. Az okos termék olyan formájú, mint a megszokott tampon, de a zsinórja az átlagosnál hosszabb, mert ehhez egy olyan érzékelőt kell erősíteni, amelyet a felsőbb ruházathoz kell erősíteni. Ez az érzékelő fogja a jelet továbbítani az okos tamponnal összeköttetésben lévő okostelefonnal.

Amikor időszerűvé válik a tampon cseréje, azt a telefonra telepített applikáción keresztül jelzi a készülék. A telítettség szintjére is rápillanthatunk, és szöveges értesítést is kapunk a vérzés állapotáról.

Habár folyamatosan dolgoznak a termék piacra dobásán a kitalálók, jelenleg még nem kapható az intelligens tampon. Csak idő kérdése.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)