Jump to content

Pedig mindent megteszek a fogyásért

2020. 09. 08. 19:00

Milyen sok fogyni kívánó találja magát szemben azzal a problémával, hogy fogyókúrája és étrendje ellenére sem tud úgy és annyi feleslegtől megszabadulni, ahogyan szeretne.

Természetesen magunkban keressük a hibát. Bizonyára valamit nem csinálunk jó, vagy olyan hatékonyan, mint kellene. Aztán hiba lehet a táplálkozásban és ha mozgásba is kezdtünk, akkor annak kivitelezésében is.

A fogyás folyamata agyban kezdődik és azzal együtt valamiféle váltás történik az életünkben. Ha csak a mozgás beiktatását jelenti, mert az étrenddel nincsen gond, az is változás. A legtöbbünknek azonban ehhez teljes életmódváltás szükséges. Ez garantálja azt, hogy az elérni kívánt súlyt és alakot megközelítsük. Csakhogy ez még nem elég. Ugyanis ezt az eredményt tartósan szeretnénk átélni, ezért az elkezdett életmódváltást folytatni szükséges, ha nem akarunk visszahízni.

Csakhogy mindezek betartása mellett is előfordulhat, hogy mégsem kapjuk azt az eredményt, mint szeretnénk. Lehet hogy más a ludas? Igen, a hormonok sok mindenbe bele tudnak piszkálni, így a fogyásba is. Egyes hormonális betegségek nem kímélik a test anyagcseréjét. Ilyen lehet a PCOS, az inzulinrezisztencia és a pajzsmirigy alulműködése is. Így ebben az esetben ugyan nagyon jót tehet a tudatos és egészséges étrend, de nem biztos, hogy sikeres fogyást tapasztalunk. A hatékonyság érdekében előfordulhat, hogy gyógyszerre is szükség lehet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | Képek: pixabay.com)