Jump to content

Hajbűncselekmények

2021. 01. 19. 19:00

Napi rendszerességgel foglalkozunk hajunkkal, de némelyik tevékenységről nem is gondoljuk, hogy ártunk azzal.

Számos lépéssel segíthetjük a hajunk szépségét és épségét, azonban ugyanilyen módon árthatunk is, ha nem tudjuk, hogy azzal rosszat teszünk.

 

Elhanyagolt frizura

A női frizura szépségét a rendszeres fodrászhoz járás jelenti. Tény, hogy ez fizetős mulatság, azonban nagyon sokat jelent a frizuránk esztétikumán az, ha nem mellőzzük a fodrász társaságát. A lenőtt haj ápolatlanságot sugall, ahogyan a töredezett hajvég is. A rendszeresen karbantartott haj kiadja a formát, egészséges és ápolt hatást mutat.

Túl gyakori hajmosás

Mókuskerékbe kerülünk akkor, ha friss és ápolt hajat szeretnénk, de gyorsan zsírosodik. Egyetlen megoldásnak a hajmosást látjuk. Ez azt eredményezheti, hogy a haj már másnapra ugyanúgy bezsírosodik, ráadásul veszít a színéből, a fejbőr természetes védőrétegéből, amitől az kiszárad, viszket, hámlik.

 

Túl sok kencefice

Ha érezzük, hogy a hajunk állapota nem tökéletes, akkor egy típusnak megfelelő hajkondicionáló segítségében reménykedünk, azzal igyekszünk helyrehozni a károkat. A túl sok kondicionáló azonban nem hogy ápol, hanem lenyomja a vékony hajszálakat, zsíros hatást kelt, amelynek megoldását a gyakori hajmosásban leljük.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)