Jump to content

Mítoszok a vérzés körül

2021. 08. 17. 19:00

A nők életébe beletartozik a menstruáció. Ma már nem tabutéma, de volt idő, amikor a vér és vérzés misztikumát boszorkányságnak tulajdonították. De jó, hogy már egészen más korban élünk.

Modern kor ide vagy oda, a mai napig élnek téves elképzelések a nőket érintő havi vérzéssel kapcsolatosan.

Az egyik nagy tévhit a terhességgel kapcsolatos, miszerint a menstruáció alatti szexuális együttlét biztonságos, teherbe nem lehet esni. Ez a téves felfogás akár a sikeres fogantatás lehetőségét is adja.

A menstruációt megelőző időben ingerültebb a nő. Egy rossz napot megélő, ingerültebb nő esetében valószínűleg több férfi is felteheti magában, másnak vagy akár a nő felé is azt a kérdést: meg fog jönni, hogy ilyen ideges? Csakhogy ez nemcsak hiszti, hanem a nők többsége megéli a premenstruációs szindrómát, amely ingerültséggel, csoki, vagy édességfalással, ételek utáni sóvárgással, de akár depresszióval is járhat. Ez nem hiszti, hanem egy tünetegyüttes, amelyet a nők maguk sem jól viselnek és a kapcsolatukra, a munkahelyi teljesítményükre is hatással lehet.

A menstruációt megelőző napokban érzett farkaséhség akár a csokifogyasztásra is kiterjedhet. A választás nem véletlen, ugyanis a csokoládé olyat tartalmaz, amelytől a nő teste a vérzés miatt épp hiányt szenved.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | Képek: pixabay.com)