Jump to content

Rossz a kedve? Nézzen cukiságokat!

2016. 06. 17. 14:53

Önnek is elege van a közösségi médiát elárasztó cuki állatvideók és fotók tömkelegétől? Vagy pont ellenkezőleg, ön is szívesen nézegeti ezeket a "cukiságokat"?

Valószínűleg azok vannak többen, akik szívesen kattingatnak ezekre a képekre, mivel nagyon "elterjedtek" az ilyen megosztások. Szóval egy biztos, nagyon népszerűek, de csak kevesen gondolnák, hogy hasznosak is.

Látszólag elég haszontalan nézegetni a cukibbnál cukibb állatfotókat a közösségi oldalakon. Főként cicákról és kutyákról láthatunk képeket és videókat, melyek sokak tekintetét megragadja, és szinte vonzza. Nem véletlenül.

Pszichológiai kutatás bizonyítja, hogy egyszerűen jobb kedvünk lesz ezektől a képektől, videóktól. Nem véletlen tehát, hogy ezeknek a képeknek a nézegetése az egyik legnépszerűbb online tevékenység napjainkban. Az örömérzet egyértelmű érzelmi haszon, hiszen háttérbe szorítja problémáinkat, aggodalmainkat, ezáltal csökkenti a stresszt is. Munka közben is hatásos lehet, a kikapcsolódás ezen formája, mely ugyan elvonja figyelmünket, de utána az is lehet, hogy koncentráltabban tudjuk végezni dolgunkat.

Ha tehát úgy érezzük nincs energiánk, rosszkedvűek vagyunk és lehangoltak, nézegessünk cuki állat képeket, hátha lecsillapodnak negatív érzelmeink!