Jump to content

Maradjon meg a napi rutin

2020. 04. 23. 19:00

Más időszakot élünk most, a koronavírus-járvány idején, mint azelőtt, de eljön még az az idő, amelyet korábban éltünk. Erre is gondolnunk szükséges.

Nagy erőt fektetünk abba, hogy megszokjuk az új rendszert, amiben most létezünk. Máshogy rendelnek a hivatalok, időpontot kell kérni ahhoz, hogy valamit el tudjunk érni. A sorban állásnak is szigorúbb szabályai lettek, nem mehetünk akármikor vásárolni és még lehetne sorolni, hogy miben változott az életünk.

Amelyet nagyon sokan tapasztalnak, hogy a gyerekek otthonról tanulnak, és a felnőttek egy része is megoldhatja, hogy otthonról dolgozik. Ami ennek az előnye, egyben lehet a hátránya is. Aki elhagyja magát és a rendszerét, az nagyon meg fogja szenvedni a normál kerékvágásba történő visszakerülést. A napi rendszer keretet ad az életünknek, és ezt ugyanúgy kell tartani az otthonlét idején is. Ha ugyanis megengedjük magunknak és gyermekeinknek is, hogy a reggeli ébresztő akkor legyen, amikor akarjuk, valószínűleg minden tolódni fog azon a napon. Márpedig otthonról dolgozni és tanulni azt jelenti, hogy kötelességeink vannak, jó részük ráadásul határidős.

Az otthonlét ideje alatt tehát ugyanúgy fontosak a rituálék meg- és betartása. A napirendi pontok nemcsak behatárolják a teendőinket, hanem azok megvalósítása jó érzéssel tölt el. Megadja az otthontöltött időnek azt, hogy ma sem telt haszontalanul a napunk. Ez nagyon fontos aspektusa a lelki egyensúlyunk megtartásának.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)