Jump to content

Lelkileg is megvisel a koronavírus-járvány

2021. 03. 04. 19:00

A Covid-19 vírus jött, látott és még marad is. Ez elég elkeserítő hír számunkra több szempontból is.

Tavaly márciusban robbant be a koronavírus-járvány hazánkba is. Azóta volt egy hullám, amikor kicsit csitult és a járvány és lazítottak a szigorításon, de azóta megint benne találtuk magunkat a kijárási tilalomban.

Mára már egyre több mindent tudunk a vírusról és ellene mér védőoltásokat is kifejlesztettek, valamint már az oltások is megkezdődtek. A vírus nemcsak a testünkre lehet hatással, hanem a mentálisan is megvisel. Nemcsak saját magunkat féltjük a megbetegedéstől, hanem a veszélyeztetett korú és betegséggel élő szeretteinket. Egyfolytában aggódásban tarthatnak ezek a gondolatok. Ugyanakkor megterhelő az is, hogy nap, mint nap odafigyeljünk az előírások betartására. A korlátozások betartása is kicsavar belőlünk sokat, ugyanakkor szembe találhatjuk magunkat azzal a problémával is, hogy meginog anyagi helyzetünk. Sokan már tavaly szembesültek a munkanélküliséggel, amelyet a járvány okozott, de a bizonytalanság most sem múlt el. Ezek mellett pedig megint szembesülnünk kell a fizikai elszigeteltséggel, amely lelkileg is megkínozza az embert. Hozzásegít az elszigetelődéshez az otthoni munkavégzés lehetősége.

Nem segíti a mentális egészségünket az sem, hogy ha már lelki, mentális problémákat tapasztalunk magunkon, a gyógykezelés is nehézkesebben működik.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)