Jump to content

Alvás a tanulásban

2021. 03. 09. 19:00

Mit teszel, ha nehéz döntést kell hoznod? Mérlegelsz, gondolkodsz, de az alvás is jó megoldás lehet.

Az elhamarkodottan meghozott döntés, az első felindultság nem biztos, hogy a legjobb irányba tereli a gondolataidat, a cselekvésedet. Éppen ezért azt tanácsolják, hogy ha van rá lehetőség, a döntés előtt egy napot aludjunk. Ez amúgy a tanulásra is érvényesíthető.

A digitális oktatás terén, amikor sok szülő vált a gyermeke tanárává is, talán már alkalmazta a ráalvás technikáját, amikor már semmi más nem hatott. Amúgy is érdemes kihasználni az alvás előnyét. Van ugyanis az a pont, amikor már minden nyúzás ellenére is úgy tűnik, hogy nem megy a tudás a fejbe. Az erőltetéssel csak romolhat.

Az alvásnak számos jótékony hatása van a testre nézve, de kutatásokkal most már alá is támasztották, hogy azok az ismeretek, amelyeket a nap folyamán magunkba szívunk, alvás során letisztulnak, rögzülnek, az elfelejtettnek vélt készségek visszatérnek. Az alvás tehát segít a tanulási folyamatokban, azok felgyorsításában.

Tehát, ha azt vesszük észre, hogy a tanulás közben gyerkőcünk elalszik, akkor valószínűleg csak mélyíti a megszerzett tudást.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)