Jump to content

Pandémia idején stresszevés

2021. 04. 22. 19:00

Nem lehet megszokni a koronavírus-járványt, de már hozzászoktunk a maszk viseléséhez, a kézfertőtlenítéshez, és a bezártság is életformává vált.

Mindenki megszenvedte, vagy legalábbis megérezte a járvány miatti korlátozó hatásokat. Volt, aki ez idő alatt életmódot váltott és jobban néz ki, mint valaha és van, akit lefelé húzott ez az időszak. A búslakodás és az idegeskedés mellett a stresszevés is a napi repertoárhoz tartozhat.

Már a harmadik hullámban járunk és sokan ragadtak a home office világban. A gyermekeket nevelők emellett még a digitális oktatási minden nyalánkságával is találkozhattak. A kicsi gyerekek már visszaülhettek az iskolapadba, de még a nagyobb gyerekek is a szülők segítségét igényelhetik. Emellett persze a home office és a háztartás is ugyanúgy munkarész lehet.

Még mindig szerencsésnek érezhetik magukat azok, akik home office verzióban megtarthatták állásukat, de a bizonytalanság így is jelen van. Nemcsak a további munkavégzés terén, hanem a vírustól való félelem, az oltás védelmének minősége is okozhat bizonytalanságot.

A hűtő biztos pont az ember életében és ezért annak nyitogatása egyszerű és gyors szorongásoldó lehet. Egy tanulmányból kiderült, hogy a két nem közül a nők hajlamosabbak a stresszevésre, mint a férfiak. Sőt az erősebb nem tagjai kevesebbet és egészségesebbet, de kevesebbet is esznek a pandémia idején.

A stresszevés és annak káros következményeinek elkerülése érdekében érdemes a konyhát egészséges alapanyagokkal feltölteni. Keresni kell az evés helyett más feszültséglevezető kikapcsolódást keresni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)