Jump to content

Érzelmekkel és anélkül

2021. 08. 12. 19:00

A női könnyek nemcsak feszültségtől szabadíthatják meg gazdájukat, de akár a férfiaknál is hatékony fegyver lehet, hogy elérjék céljukat. Csakhogy nem mindegyik könny ilyen.

A gyerekek előbb vagy utóbb rájönnek, hogy a könnyekkel, a sírással sok mindent elérhetnek. De még a felnőttek esetében is így lehet. Csakhogy nem mindegyik nők által hullatott könny hat a kemény férfi lelkekre.

Könnyezni tudunk örömünkben, na és persze bánatunkban is, ugyanakkor, ha megsérül a szemünk, vagy csak belefúj valamit a szél, akkor is a könnyezünk, mert a test így próbál védekezni. A könnyek összetétele eltérő. Kutatók érzelmi sírásból eredő könnymintát vettek nőktől, valamint ugyanezen személyek arcára sóoldatot csepegtettek. Mindkét mintát fiolákba gyűjtötték, majd férfiakkal szagoltatták meg. Különbséget azonban nem éreztek azok között.

A kísérlet folytatása során ugyancsak a kétféle mintát kellett megszagolniuk úgy, hogy közben síró nők fotóit kellett nézniük. Kiderült, hogy cseppet sem váltak együttérzőbbé a férfiak a valódi könny illatától. Sőt, amikor a sóoldatot tartották az orruk alá, akkor a tesztoszteron szinte nem csökkent, de a könny szaglásakor igen, és még csak azon az agyi területen sem tapasztaltak nagyobb aktivitást, amelyik a szexuális vágyakért felelős.

Úgy tűnik, hogy a könnyek inkább a férfi távoltartásában segítenek, mintsem a szexuális vágy felkorbácsolásában.  

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | Képek: pixabay.com)