Jump to content

A férfihigiénia

2019. 08. 22. 19:00

A tisztaság fél egészség. Így tartja a mondás, és helyeslünk is. Azt is tudjuk, hogy a túlzott tisztálkodás nem garancia a jobb egészségi állapotra.

A férfiak tisztálkodási szokásai eredendően különbözik némelyik területen, hiszen az erősebb szőrzet lenyírásával a nők nem találkoznak az életükben. A női szőrtelenítés sem hasonlítható az akár férfiak esetében napi ceremóniához.

A XXI. században a személyes higiénia egyértelmű, mindennapjainkhoz tartozó rutin. Olyannyira az, hogy ha valamilyen oknál fogva nincs, vagy nem olyan mértékben van lehetőség a tisztálkodásra, mint ahogyan azt otthon megszoktuk, akkor kényelmetlenül tudjuk érezni magunka. Vagyis a tisztálkodástól jobbá válik a közérzetünk, magabiztosabbak lehetünk és az egészségünkhöz is hozzájárulhat.

Még tart a nagy szakáll divatja a férfiak körében, de az sok nőt elriaszt. Amíg a borosta növeli a férfi sármját, addig a nagyobb szakállról azt is feltételezhetik, hogy a szakáll viselője túlságosan kényelmes a borotválkozáshoz, esetleg ahhoz igénye sincs. A divat azonban divat, ami úgyis magával ragad többeket. A nők pedig vagy kedvelik a szakállas férfit, vagy nem.

Mindkét nem tagjai küzdenek az izzadtsággal, annak elűzésével. Azaz a verejtékezés teljesen normális folyamat, amely ráadásul a test hűtését szolgálja, de nem azt jelenti, hogy nem lehet tenni azzal valamit. A kiváló dezodorok, stiftek használatával elkerülhetővé válik az izzadságszag terjesztés. A verejték azonban nemcsak hűt, de egyfajta jelzőberendezés is lehetne, ha nem lenne annyiféle szaginger a környezetünkben. Előbb a látásunkra támaszkodunk, így a szaglásunk már csak ezután következik. Van az úgy, hogy egyik-másik férfi verejtékét különösen büdösnek érezi a nő. Semmi gond, a természetnek terve van azzal, hogy kiket vezéreljen össze. A minél eltérőbb génállományú nő és férfi utódja annál egészségesebb lesz, ezért a nő számára annak a férfinak lesz vonzóbb a testszaga, amelyik a hozzá leginkább passzol.

A napi tisztálkodás szerves részét képezi a zuhanyzás, fürdés. Vannak napok, amikor a férfiak ezt tudják mellőzni, legjobb esetben csak akkor, ha a körülmények nem teszik lehetővé a megszokott tisztálkodási procedúrát. Üsse kő, olykor belefér.

Amire a férfiak legtöbbje nem úgy figyel, az a frizurájuk, de még inkább a körmeik. Habár köztük is vannak, akik gyakran feltűnnek fodrászuknál, de manikűrösnél, pedikűrösnél viszonylag kevés férfi fordul meg. Az elhanyagolt köröm azonban a nők szemében igénytelenséget mutat.  

A személyes higiéniához pedig nemcsak a tisztálkodás tartozik, hanem a tiszta ruha is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)