Jump to content

Ez az, amit nehéz titkolni

2020. 03. 26. 19:00

A koronavírus sok mindenről elvonja most a figyelmet, de a férfi potenciálról kevésbé. Ez az, amelyet a férfiak és a nők is éreznek, ha valami megváltozik.

Minden férfi egoját, önérzetét sérti, ha férfiasságában csorbát szenved. A merevedési zavar komoly lelki megpróbáltatás számukra, akár a kapcsolat is bánhatja. A merevedési zavarok hátterében pedig más betegség is állhat.

A szív- és érrendszeri betegségek a magyar középkorú férfiak esetében elég gyakori, de azok esetében, akik ilyen problémákkal küzdenek, még a férfiasságuk is megsínyli. Hatvan éves kor fölött a merevedési zavarok egyre nagyobb százalékban jelennek meg a férfiak életében.

A merevedési zavarok hátterében tehát állhat a nem megfelelő életvitel, a káros szokások, egyes gyógyszerek, a felborult hormonháztartás, a prosztata elváltozásai is okozhatnak gondot. Kevesen tudják, hogy a szívbetegségeknek is lehet egyéb, a férfiasságot érintő kellemetlensége. Ha a szív vérellátása nem megfelelő, akkor az egész test megéri azt, így a hímvessző vérellátásában is megmutatkozhat, amely a működési zavart okozhatja. A magas koleszterinnel, a vukorbetegséggel és a magas vérzsír értéket produkáló férfiak esetében ugyanúgy jelentkezhetnek merevedési zavarok.

Ez egy olyan téma és terület, amellyel nem szívesen fordul az ember orvoshoz, azonban a probléma megléte is komoly lelki gyötrelmet okoz. Ha csak időnként tűnik fel a merevedési zavar, az teljesen normális, ám ha az tartósabban, akár hónapokon keresztül, akkor a lelki és testi egészség fenntartása miatt is szükséges orvoshoz fordulni. Csak orvos fogja tudni megállapítani a probléma okát, és a megfelelő kezelésben is szakember tud segíteni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)