Jump to content

Nemcsak az idős férfiak nyavalyája

2020. 08. 25. 19:00

A prosztatabetegséget idősebb férfiak jellemző nyavalyájaként gondoljuk, pedig akár fiatalon jelentkezhet gond.

A prosztata körüli probléma tehát nem jellemzően időskori betegség. A prosztatagyulladás ugyanis sokkal inkább a fiatal és középkorú férfiakat érinti, mintsem az időseket. Ez a betegség jellemzően az ötven év alattiak körében jelentkezik és kezeletlenül számos más problémát okozhat.

Ami nem fáj, arról tudomást sem veszünk, de amint érezzük a fájdalmat, az már más. A prosztatával is ugyanígy van ez. A prosztata dolga, hogy az ondóváladákot előállítsa, amely orgazmus során a spermiumokkal együtt távozik. A gyönyör érzése csak akkor gyötrelmes, ha a háttérben prosztatagyulladás van.

A legtöbb esetben hosszú ideje fennálló, nem bakteriális eredetű gyulladásról van szó. A tünetei kellemetlenek, de mégis kevésbé hevesek, mint az akut prosztatagyulladásé. Kísérheti nehéz, csípős vizelés. A fájdalom jelentkezhet az alhasban, de kisugározhat a herékbe, gerinc tájékába is. Akár szexuális probléma is jelentkezhet. Ekkor már általában orvoshoz fordulnak a férfiak, ám a gyulladás okát nehéz felfedni. Az ok sok esetben szöveti sérülés, amelynek hátterében gyógyszer, fertőzés vagy fizikai behatás állhat. Ha a probléma okát nem sikerül kideríteni, akkor a tünetek kihatnak a személy pszichéjére is.

Akár több orvos szükséges ahhoz, hogy kiderüljön a probléma gyökere és hatékony megoldást találjanak a prosztatagyulladásra. Az antibiotikumos kezelés mellett az akár vény nélkül kapható, prosztatagyulladásra való termékkel is lehet próbálkozni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)