Jump to content

Összefüggés a koleszterin és a férfiasság között

2021. 07. 15. 19:00

A férfiak nagy becsben tartják férfiasságukat, legyen szó fizikai megjelenésükről, erejükről, sármjukról, nemzőképességükről, szexuális aktivitásukról.

A legrettegettebb rémálma a legtöbb férfinak, ha férfiasságuk ereje csökken, vagy meghiúsul. A merevedési zavar az, amely tönkre teheti az erősebb nem egoját és akár életét is. Betegség, sérülés, gyógyszer is okozhatja a merevedési zavart, de azt a legtöbben egyáltalán nem is tudják, hogy a magas koleszterinszinttel is kockáztatják annak kialakulását.

A koleszterinről általában negatív értelemben és ártalmairól beszélünk. Valójában nélkülözhetetlen funkciót tölt be az életünkben akkor, ha az egészséges szinten van jelen a szervezetünkben. Bajt tehát csak akkor okoz, ha abból túl sok van a vérben, és főleg akkor, ha ez az LDL, vagyis a rossz koleszterin.

Ha a vér LDL-szintje megemelkedik, akkor az lerakódik az erek falában plakkok formájában, az érfalak rugalmassága megszűnik, annyira leszűkülnek az erek átmérői, hogy a vér nehezebben jut át azokon a helyeken, a szervezet pedig kevesebb oxigénhez jut. Ha pedig a vérellátás nem megfelelő, akkor bizony az a férfiasság erejében is megmutatkozhat.

Az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás és a rendszeres testmozgás lehet az a természetes gyógyír az LDL szinten tartására és egyúttal az erek karbantartására, valamint a merevedési zavar elkerülésére is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | Képek: pixabay.com)