Jump to content

Gondban a prosztata

2021. 07. 22. 19:00

A férfiak, főleg a fiatalabb férfiak életét a szex vezérli. A nők életében is fontos szerepet tölt be a testiség, de a férfiak mégis egészen másképp állnak a szexualitáshoz.

Ennek nemcsak a szaporodáshoz, a fajfenntartáshoz van köze, hanem ösztönösen szükségük van a szexre. Az erősebbik nem akkor érzi magát igazán egésznek, ha a férfiasságuk is rendben van, emiatt rémálom annak gondolata is, hogy abban bármilyen csorba is esik. A férfiak többsége retteg attól, hogy a férfiasságával vagy a libidóval valami gond lesz. A prosztatára fiatalként kevésbé gondolnak a férfiak, de ahogy telik az idő, akár már középkorúként jelentkezhetnek prosztatagondok.

 

Megelőzés

A prosztatabajok elkerülése érdekében az egyik legösztönösebb és legtermészetesebb megoldást a rendszeres szexuális élet jelenti. Ha belegondolunk abba, hogy mozgás hiányában az izmok eltunyulnak, berozsdásodunk, elég logikusnak tűnik, hogy a prosztata is akkor működik jól, ha azt arra használjuk, amire való. A prosztata ondótermelő funkciója miatt fontos. Azonban, ha nincs rendszeres szex, akkor ez a váladéktermelő mirigy nem is dolgozik, ugyanis csak ejakulációkor lép működésbe. A férfiak agyában bármi beindíthatja a szexuális fantáziát, amikor meg is kezdődik a prosztatában a váladéktermelés, azonban nem mindig tudnak azonnal megszabadulni a váladéktól. Emellett pedig a férfiak is érzékenyek lehetnek a hidegre, a felfázás nemcsak a nőket érintő probléma. Ekkor is panghat a prosztatában termelődő váladék, amely követkeményeit meg is érzik a férfiak az egészségükben, de még az ondó minősége is megváltozik.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | Képek: pixabay.com)