Jump to content

Mi lesz, ha…?

2021. 08. 24. 19:00

A nem kívánt terhesség elkerülése főleg a nőkre rótt felelősség, holott mindig kettőn múlik. A védekezés több formája közül lassan már választható lesz a férfi fogamzásgátlás is.

Nem újkeletű ötlet, hogy a férfiak számára is kifejlesszenek fogamzásgátló pirulát, azonban eddig ez csak a nőkre tartozott. Mára már sokat finomodott a fogamzásgátló tabletták összetétele, amelyek bár megvédik a nőt a nem kívánt terhességtől, de egyre kevesebb mellékhatással is vannak.

A technika és az orvostudomány fejlődésének köszönhetően ma már a születésszabályozás is ennek megfelelően alakult.

A női fogamzásgátlás legkíméletesebb módja kétségtelenül a tabletta, csakhogy annak bevételének elmulasztása is nem várt eredményhez juttathatja a nőt. Más módszerek akár fájdalommal is járhatnak (spirál felhelyezése, levétele).

Valószínűleg női tudós lehetett az, akinek először eszébe juthatott, hogy a nem kívánt terhesség megelőzése múlhatna akár a férfiakon is és nemcsak óvszer formájában. Ígéretesnek vélt kezdeményezések el is indultak, sőt a felmérések szerint a férfiak sem elleneztél különösebben a férfi fogamzásgátlás ötletét, főleg, hogy az orrspray formájában tűnt megvalósulni. Fogamzásgátló orrspray azóta sem vásárolható, de újabb ígéretes kezdeményezés tűnt fel a férfi fogamzásgátlás területén.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | Képek: pixabay.com)