Jump to content

A téli hónapok alatt gyakrabban nyúlunk a házi patikához

2015. 09. 27. 06:47

A szilveszteri fogadalmak és az év eleje, miszerint ebben az esztendőben diétázunk, semmit sem halogatunk és mindig rendet tartunk magunk körül, remek alkalom arra, hogy az otthonukban fellelhető gyógyszereknek, vitaminoknak, homeopátiás készítményeknek és sebtapasznak is legyen megfelelő és jól áttekinthető helye.

Legyünk leleményesek. Talán elég nagy ahhoz a fürdőszobai szekrény, hogy az egyik fiókját kizárólag a gyógyszerek részére használjunk, helyezzünk bele néhány rendszerező segítő fiókválasztót, így valóban nem pusztán egy kupacban, hanem áttekinthetően kerülnek a megfelelő helyre a családi medicinák. Jó megoldás lehet egy leselejtezésre szánt kis barkács- vagy szerszámos doboz, amelyek jellemzője, hogy több részre osztott belső terükkel támogatják a bekerülő holmik egyszerű és nagyszerű rendszerezésének lehetőségét.

Használhatunk egy falra erősíthető kicsiny ajtós szekrényt. Amolyan téka félét, amelyet kinyitva gyorsan átlátjuk, mi mindent tartalmaz, könnyen hozzáférhetünk a benne elhelyezett egészségügyi készítményekhez. Helyezzük a fürdőszobába, egyben praktikus és díszít.

Kevésbé látványos, ám hasznos a dobozos megoldás. Amely talán még a szekrénynél is áttekinthetőbb, felülről egy pillanat alatt meglátjuk, hogy amire szükségünk van, a doboz, kisméretű, fedeles láda mely sarkában helyezkedik el. A leggyorsabban egy univerzális műanyag dobozhoz juthatunk valamely barkács nagyáruház vagy lakberendezési üzlet megfelelő részlegén, míg a kifejezetten e célra készül, akár feliratozott vagy kereszttel jelölt tárolók beszerzése igényel némi kutatómunkát, ám az internet ebben maximálisan segítségünkre lehet.