Jump to content

A fejfájás legjobb természetes ellenszerei - 1. rész

2016. 01. 07. 02:14

A fejfájás sokak életét képes megkeseríteni, azonban jó ha tudjuk, hogy rengeteg természetes ellenszerrel lehet megszüntetni. Íme néhány ezek közül.

Dió

Az olajos mag az E-vitamin egyik legbiztosabb forrása. Épp ezért a rendszeresen fogyasztott dió a dohányzás okozta fejfájás hatékony ellenszere lehet. Vitamin tartalmának köszönhetően erősíti a sejtfalakat, melyeket a nikotin károsít.

Citromfű

Már a népi gyógyászat is ismerte a kellemes illatú fűszernövény egészségügyi hatásait. Friss leveleit törd meg kissé, forrázd le, és ha már ihatóra hűlt, akkor ízesítsd mézzel. Legalább három deci teát kell ahhoz elfogyasztanod, hogy a fejfájás elmúljon.

Tojás

A gazdag B12-vitamin forrás a menstruációs fejfájás esetén segít. Ha ugyanis szervezetedben B12-vitamin hiány lép fel, egy speciális védőréteg leépül az idegsejtekről, minek következtében fokozódik a premenstruációs tünetegyüttes.

Jóga

A keleti mozgásforma gyakorlásával nem csak a megfelelő fizikai erőnlétet érheted el, hanem megtanulhatsz befelé figyelni, meghallani tested jelzéseit. Éppen emiatt segít a jóga abban, hogy enyhítsd a pszichés feszültséget és megszüntesd a fejfájást.

Hal

A fejfájásnak kialakulásának oka lehet az alacsony vércukorszint és az érrendszer nem megfelelő állapota. Mindkét problémán segíthet a halfogyasztás. Omega-3 zsírsav tartalma miatt hatásos lehet fejfájás ellen a makréla, a lazac és a hering. Ha pedig egy kicsit kalandvágyóbb vagy, próbáld ki a sushit.