Jump to content

Természetes illóolajjal a kullancsok ellen

2017. 05. 20. 09:26

A kirándulók többségének jellegzetessége, hogy amint kirándulni indulnak, szúnyog- és kullancs elleni szerekkel fújják magukat. Sajnos ezek legtöbbje vegyi anyagokat tartalmaz, és a természetellenes illat sem hangol rá bennünket a természetre. Szerencsére azonban létezik abszolút bio megoldás is!

A geránium, azaz rózsamuskátli illóolaj kiváló kullancs elleni védekezés, a használók többsége legalábbis így számol be róla. Érdekessége, hogy nem csak embernél, hanem kutyáknál is előszeretettel használják. A kutyások minden bizonnyal örülnek ennek, mert nem egyszerű a "bio állattartás"- a piacon kapható termékek legnagyobb része vegyszerrel készül.

Az illóolaj illatát leginkább ahhoz hasonlíthatjuk, mintha a rózsa és a citrom illata keveredne. Kullancsok ellen bázisolajban elkeverve alkalmazzuk. Ez azt jelenti, hogy úgy nevezett vivőolajjal keverjük össze. Ezeknek mindenképp a kozmetikai minőségű, hidegen sajtolt, tiszta változatát válasszuk. Lehet például kókusz-, vagy argánolaj.

Ebben a formában tegyük fel fültőre, csuklóra, bokára, hasra, vagy a test egyéb pontjaira - érdemes előtte bőrpróbát végezni. Kutyák esetén a nyakra, és a hát különböző pontjaira érdemes csepegtetni.

Kullancsellenessége mellett ennek az illóolajnak egyéb előnyeit is élvezhetjük, például torokgyulladás, klímax és menstruációs panaszok esetén jó gyógymód lehet. Mindemellett a férfiak se ijedjenek meg tőle, nyugodt szívvel és kiváló hatásait élvezve alkalmazhatják. A terhesség első három hónapja alatt viszont ellenjavallt a használata.

(Forrás: egeszsegmozaik.hu)