Jump to content

Gyors hajnövesztési módszerek, ha újra dús hajat szeretnél

2018. 05. 23. 09:30

Az kérdés, hogy az otthoni módszerek, pakolások mennyire hatékonyak, az viszont biztos, hogy a hajnövesztésnek vannak nagyon látványos eredményeket hozó módszerei is. Egy jó hajnövesztő szer visszaállítja a fejbőr és a hajhagymák egészségét, utat engedve az egészséges haj növekedésének. A szépségápolás ipara felismerte mekkora gondot jelent a hajhullás, így manapság igazán hatékony samponokkal és szerekkel találkozhatunk az üzletek polcain. (X)

Mi számít rendellenes hajhullásnak vagy kopaszodásnak?

A hajhullás egy bizonyos mértékig természetes jelenség, és akár egy évszakváltás, egy diéta, fogyókúra vagy egy stresszesebb időszak is okozhat átmenetileg erősebb hajvesztést. Az, hogy kinek hány hajszála hullik ki egy nap, természetesen függ az alkati adottságoktól, a haja sűrűségétől is, de általánosságban azt szokták mondani, hogy ha egy nap több mint 90 hajszál hullik ki, akkor érdemes utána járni az okoknak, és orvosolni őket, mielőtt a kopaszodás valóban zavaró problémát okoznak, vagy a hajhullás mögött álló betegségek kezeletlenül maradnának.

Természetes módszerek hajnövesztésre

A hajhullás sokaknak okoz gondot, ezért érthető, hogy a kopaszodásra, a haj megőrzésére rengetegen keresnek természetes megoldást. Vannak otthon is bevethető módszerek, amelyekkel a hajszálak erősebbé tehetőek, a fejbőr erősíthető, így jobban megtartja a hajat. A hajhullás kezelése természetes módszerekkel is megvalósítható, például a csalán teás hajöblítés, de a mezei zsurló főzete is segíthet abban, hogy a hajmosással egyben a haj állapotán is javíts. Népszerű hajnövesztő módszer még a fele-fele arányban ricinus és olívaolaj elegyéből készült pakolás, amelyet fólia vagy törülköző alatt kell 1-2 órán át a hajon hagyni a természetesen egészséges haj és fejbőr érdekében.

Kopaszodás ellen biotin

Akinek a hajhullás gondot okoz, az a természetes hajápolók mellett segítségül hívhatja még a biotint is: ez a vízben oldódó vitamin, amit H-vitamin néven is ismernek, a szervezet anyagcsere-folyamataiban játszik szerepet, megkönnyíti az aminosavak és a fehérjék felszívódását, így nélkülözhetetlen az egészséges fejbőr érdekében. Ha a fejbőr egészséges, akkor a hajszálak is erősebben kapaszkodnak, így a haj elvesztése is lassítható vagy akár meg is állítható. Egy biotin tartalmú szer célzottan, közvetlenül a bőrre kenve fejti ki jótékony hatását. Keress biotin tartalmú samponokat, így a szer a rendszeres hajmosások alatt fog a fejbőrbe és a hajra jutni!

Hajhullás esetén ki kell zárni a betegségeket is

Sokan gondolják úgy, hogy a kopaszodás egy bizonyos életkorban természetes, pedig a hajhullás - különösen a nők esetében - akár komolyabb betegségek tünete is lehet. A haj problémáit ezért nem szabad félvállról venni, és érdemes kivizsgáltatni a lehetséges okokat. A biotin mellett más olyan vitaminok és ásványi anyagok is vannak, amelyek hiánya hajhullást okozhat (ezek egyébként egy rosszul megtervezett diétával vagy drasztikus fogyókúrával is kiürülhetnek). Pótlásukkal természetesen áll helyre a hajas fejbőr egészsége, a hajnövesztő folyamatok a szervezetben ismét beindulnak.

Míg megfelelő diagnózissal egy esetleges vitaminhiányt viszonylag egyszerű kezelni, a hajhullás mögött például autoimmun betegség, valamilyen gyulladás, gomba vagy valamilyen hormonális zavar - például a pajzsmirigy működésének rendellenességei - is állhatnak, ezeket mindenképpen ki kell zárni nem csak az egészséges, dús haj, hanem a biztonságod érdekében is.

(Forrás: Bien.hu)