Jump to content

Homeopátia, mert mindenben lehet hinni

2018. 12. 20. 07:00

Annyiféle hit és Isten van. Mindenki másban hisz, és ezt el kell fogadnunk. Más kultúrából, más közegből származunk, amellyel együtt a hitünk is egészen más alapokon nyugodhat.

Gyógyulhatunk meg gyógyszerektől, különféle kezelésektől, és csupán a hit, vagy a pozitív gondolatok is elősegíthetik az emberi gyógyulást. Az orvosi kezelések mellett nagyon sokan veszik igénybe a kiegészítő, párhuzamos holisztikus kezeléseket. Ezek közé tartozik homeopátia is.

Egyre többen keresik az életvezetésnek azt a módját, amely egészségesebb, de nemcsak saját magukra nézve, hanem az egész környezetre, mert a gyermekeikre élhető közeget szeretnének hagyni, nem pedig pusztulást.

A környezettudatosság benne rejlik mindenben. Nemcsak a hulladékkezelés, a tudatos vásárlás, a vegyszermentes háztartás tartozik ide, hanem a gyógyszerek kerülése is. Talán éppen emiatt figyeltek fel a homeopátiára az emberek. A homeopátiának mindig is voltak ellenzői, de úgy is lehet ebben hinni, mint valami vallás.

A homeopátia nemcsak az emberi szervezetre nézve lehet hatásos, hanem a velünk élő háziállatokra és a növényekre sem veszélyes, sőt még a gyógyulásukat is elősegíthetjük. Mindamellett pedig a homeopátiás készítmények úgy segítik az emberi szervezet működését, hogy a mindenkiben rejlő saját gyógyító erőt indítják be. Hozzásegítik az embert ahhoz, hogy energikusnak, egészségesnek érezze magát.

Ahogy szokták mondani, minden betegségnek megvan a lelki eredete. A homeopátia több, mint gyógyszerek szedése. A homeopátia foglalkozik az emberek lelkével is. A homeopátiával foglalkozó szakemberek nemcsak azt állapítják meg, hogy melyik készítményt érdemes szedni. Időt szentelnek arra, hogy megvizsgálják az egyének lelki és érzelmi életét. Az abban bekövetkező változások kihathatnak az egészségi állapotunkra is, és erre egyénre szabottan keresik meg a megfelelő gyógymódot. Vagyis a homeopátia nem a gyógyszerek, a kezelések körül forog, hanem a legfontosabb a beteg.

A homeopátiás gyógyítás középpontjában a páciens áll, és a különböző orvosi vizsgálatok eredményei mellett, az adott személy magánéletét, lelki állapotát is figyelembe véve keresik a legjobb megoldást. Ez pedig azt is jelenti, hogy a homeopátiával foglalkozó szakemberek többet foglalkoznak a panaszaikkal hozzájuk forduló emberek életével, érzelmeivel. Csak ennek beható ismerete mellett találhatják meg közösen a legjobb gyógymódot.

A homeopátiás készítmények biztonságosak a környezetre is amellett, hogy még a növények és az állatok is gyógyíthatók ilyen készítményekkel. A homeopátiás készítmények anyagilag is elérhetők, és más, hagyományos értelemben vett gyógymóddal is jól kombinálható.

Lehet a homeopátia ellen is érvelni, és dönthetünk úgy, hogy hiszünk benne.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegkalauz.co.hu | képek: pixabay.com)