Jump to content

Homeopátiával az allergia ellen

2019. 04. 02. 07:00

A tavaszt mindenki várta, de a pollenallergiával küzdők talán kissé kevésbé, mert tudják, hogy számukra egy új életmód kezdődik meg: orrfújás, tüsszögés, köhögés és egyéb kellemetlenségek.

Az allergiás reakció tünetei annak megfelelően jelentkeznek, hogy melyik szervet érinti az allergiás reakció. Így persze az allergia megjelenhet a bőrön viszketés és kiütés formájában, irritálhatja a szemeket, az orr és száj nyálkahártyáját, a légcsőt is.

Az allergia homeopátiás kezelésekor nemcsak az allergént keresik meg, hanem azt a szervet, amelyet az allergia érint. A mai környezetünkben többféle külső inger éri az embert. Amikor az immunrendszerünket túlságosan sokféle stresszhatás éri, akkor felborulhat működésének egyensúlya, és ennek hatására a környezetből érkező anyagokra allergiás tünetekkel reagálhat.

Nem örülhet az sem, aki eddig semmilyen kellemetlenséget sem tapasztalt, ugyanis egyre magasabb az allergiás tünetekkel küzdők száma. Már a gyerekek esetében is feltűnhetnek egyes allergiák, csecsemők esetében már az ekcéma is kialakulhat, mások csak felnőttként élik át az allergia velejáróit.

Az allergének ugyanúgy jelen lehetnek azok környezetében is, akik nem reagálnak azokra úgy, mint az allergiások. Az allergia kialakulását genetikai hajlam is segítheti. Arról van tehát szó, hogy az immunrendszer működése megváltozik, nem tudja kivédeni az allergéneket, amelyek megfékezése érdekében a szervezet ellenanyagot kezd termelni. Ezek az ellenanyagok igyekeznek megfékezni az allergéneket, ezzel párhuzamosan azonban kialakul az allergia is.  

Aki jó ideje küzd valamilyen allergiával, annak minden kellemetlenségét érezhette már, így az is vágyai közé tartozhat, hogy kialakulását megelőzze, tüneteit mérsékelje. Aki már többféle kezelésben részesült, talán már az allergia homeopátiás terápiáról is hallott. Ez egy alkati kezelés, amelyhez homeopátiás szakorvost érdemes felkeresni, és az allergének megállapításával, a tünetek jelentkezéséhez megfelelően választja ki a megfelelő homeopátiás készítményt és annak is milyen mértékű hígítását kell szedni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegkalauz.co.hu | képek: pixabay.com)