Jump to content

Viszlát herpesz!

2019. 06. 04. 07:00

Az életünkben megfigyelhetők törvényszerűségek. Ezek a törvények akkor is működnek, ha nem tartjuk számunkra nézve előnyösnek.

Az úgynevezett Murhy törvények is ugyanúgy működnek. Akkor szoktuk ezt a kifejezést használni, amikor bizonyos események megtörténésre kicsi az esély, de egy bizonyos, nem várt és kellemetlen helyzetben akár mégiscsak megtörténhet az a bizonyos esemény.

Nos, egy herpesz is lehet ilyen. Azaz akkor jelenik meg az ajkak környékén, amikor randevúra készülünk, fotózás várható, stb.

A herpesz alapjában véve nem alakulhat ki jókor, hiszen kellemetlen, fájdalmas sebet kreál rajtunk a vírus. habár számunkra úgy tűnik, hogy váratlanul, a semmiből tűnt fej az ajkakon, az mégsem véletlen, és nem a Murphy törvényének működésbe lépését jelenti.

A herpesz vírus megjelenésének hátterében a legyengült immunrendszer állhat, de kiválthatja a folyamatos stressz is, és egyes betegségek előzménye is lehet. Sőt, akár a környezetváltozás vagy a napsütés is előcsalogathatja a fájdalmas herpesz hólyagokat. Esztétikai megjelenésünket is befolyásolja a herpesz, azonban még rosszabb, hogy fájdalmas is.

Van, aki esetében csak ritkán tűnik fel, de ha évente több alkalommal is kiülnek az ajkakra a hólyagocskák, akkor tenni érdemes az ellen valamit.

A krémeket akkor alkalmazzuk, ha már a herpesz megjelent. Talán még nem látszik, de már érezzük az égető érzést. A homeopátiás szerek alkalmazása kevésbé ismert a herpesz kezelésében.

Ha gyors és hatékony segítségre van szükségünk a herpesz kezelésében, akkor ezeket a homeopátiás készítményeket érdemes beszerezni. A Borax az újszülött babák szájpenész elleni szer is lehet, de kevesen tudják, hogy a még nem látszódó herpeszre is gyógyír lehet. A feszülő, viszkető területet Borax-szal lehet kezelni. A kicsi, világos folyadékkal teli hólyagokra, valamint a már később gennyes hólyagok kezelésére kiváló a Rhus toxicodendron (15 CH).

A herpesz okozta égő érzés, és a forrázáshoz hasonló hólyagok kezeléséhez kiváló lehet a Cantharis vesicatoria (15 CH).

Ha a herpesz hólyagjai fehérek, kicsik, egymáshoz tömörülve jelennek meg, hatékonyan szünteti meg a Natrium chloratium (9 CH).

A menstruáció előtti állapot nemcsak a nő környezetére nézve lehet idegesítő, de ilyenkor a női szervezet is legyengülhet és akár herpesz is kialakulhat. Erre megoldást jelenthet a Dulcamara (9 CH) homeopátiás termék.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu, homeopatia.info.hu | képek: pixabay.com)