Jump to content

Tél, depresszió, homeopátia

2019. 11. 07. 07:00

Minden ki maga dönti el, hogy a homeopátiában hisz vagy sem, azonban ártani biztosan nem lehet vele.

Márpedig van az ember életében olyan időszak, amikor elkél minden segítség. Akkor is ború szállhat az emberekre, ha különösebb történés ezt nem indokolja. Az őszi, téli időszak rányomhatja a bélyegét a napunkra, ha mellette nem találunk semmi szépséget. A jóval kevesebb napos órák száma és egyáltalán a napfény hiánya hajlamosabbá teheti az embereket a behúzódásra, a befelé figyelésre. Ez még nem is lenne gond, ha nem csap át depresszióba.

Könnyű azt mondani, hogy találni kell célokat és szépséget a napjainkban, de nem mindig lehet azt így megélni.

Tenni azonban mégiscsak lehet valamit. Mondjuk a homeopátia segítségével.

A nap éltető ereje a bolygónknak, és nagyon úgy tűnik, hogy mi is akkor érezzük magunkat jobban mind lelkileg, mind fizikailag, ha napfényhez jutunk. Csakhogy az évszakok huncutságának köszönhetően ez nem valósul meg mindig.

A tél nemcsak a leghidegebb, de a napfényben legszegényebb időszak is. A D-vitamin hiánya és a napfény melegének hiányát máshogy kell pótolnunk.

A téli depresszió ellen felvehetjük úgy a harcot, hogy a hideg ellenére is megpróbálunk a szabadban tölteni némi időt. A téli táj látványa gyönyörködtető, és a csípős hideg is jót tehet. A mesterséges otthoni fények, a gyertya, a mécses, a kellemes illatok, a meleg italok jobbá tehetik a hangulatot és természetesen még jobb, ha van kinek a társaságában élvezni mindezt.

Ha rásegítésként homeopátiás szereket is felhasználunk, akkor az acidum phosphoricum és a sepia officinalis együttes hatása adhat megfelelő eredményt a depresszió elűzésére. Az utóbbi készítmény kimondottan alkalmas a kedélyállapot javítására, így hat a depresszióra, az ingerlékenységre, de még a közönyre is. Az acadium phosphoricum segít leküzdeni a szervezetünkre ható fizikai és szellemi megterhelést.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)