Jump to content

Stria elleni harc homeopátiával

2020. 02. 20. 07:00

A nők folyamatos harcban állhatnak a kilókkal. A fogyásért tett küzdelem során találkozhatnak a súlycsökkenéssel, de jobban szembetűnő lehet a hízás nyoma, a stria.

Nemcsak a hízás-fogyás okozhat a bőrön jelentkező repedést, hanem a terhesség is. Sőt, ez a jelenség nemcsak a nők életének megrontója, ugyanis a férfiaknál is ugyanúgy feltűnhet. Legjellemzőbben a fenék, comb és a has lehet ebben érintett, de van, akinek a mellei is érintettek a striák által.

A várandósságon túl akár már tini korban feltűnhet a bőrön a repedés a gyors növekedés miatt, de ugyanezt tapasztalhatják a testépítők esetében a gyors izomnövekedés során. A hízás-fogyás váltakozása is meggyötörheti a bőrt.

Számos megoldással próbálkozunk a kellemetlen csíkok eltüntetésében, így a mozgás, a különféle krémek használata mellett megpróbálkozhatunk a homeopátiával is.

Kismamák gyakran nyúlnak olyan készítményekhez, amelyek a bőr rugalmasságát segítik, mert a pocak növekedésével erre nagy szükség is lesz. Már akkor érdemes használni krémeket, amikor még a repedéseknek nyoma sincs, vagyis a cél a megelőzés.

A homeopátiás szerekkel sokaknak fenntartásaik vannak, azonban aki megelőzni és védekezni is szeretne a striákkal szemben, a Schüssler-sókkal is próbálkozhat.

A Calcium fluoratun D12 tabletta napi 3X1, valamint a Silicea D12 3X1 alkalmazása kiváló lehet (de csak akkor, ha a szervezetben nincs idegen anyag, úgymint pacemaker, implantátum, csavar). Ha a bőrön jelentkező repedés lilás színű, akkor a fentiek mellé még Ferrum phosphoricum D12 szedése javasolt 3X1 tablettával számolva.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)