Jump to content

Tavaszi fáradtság ellen

2020. 05. 26. 07:00

A tavaszt annyira vártuk. A napfény energiájára vágyunk, erre mégis a tavaszi fáradtság uralkodik el rajtunk.

Ezzel a kifejezéssel magyarázzuk azt az állapotot, amikor hangulatunk és erőnk indokolatlanul hagy el, úrrá lesz rajtunk a tavaszi fáradtság. Télen bekuckózunk otthonunkba, de emellett ugyanúgy és akár még zsírosabb ételeket is fogyasztunk, mint amikor már az idő engedi, és többet vagyunk a szabadban. A téli időszakban lelassul az anyagcserénk, a haszontalan anyagoktól nem tudunk megszabadulni, azok is beépülnek testünkbe. Vitaminraktáraink készletét feléljük, amely tavaszra annyira kiürül, hogy akkor érezhetjük a tavaszi fáradtságot.

A raktárakat fel kell tölteni, többet kell a szabadban mozgással tölteni, de homeopátiás szerekkel is rá lehet segíteni arra, hogy a kellemetlenség megszűnjön.

Tavasszal meg lehet kezdeni a Calcium Phoshoricum-ot használni esténként 5 CH hígításban. A Ferrum Phoshoricum ugyanúgy jó szolgálatot tehet, ha reggelente bevesszük.

A szervezet méregtelenítése a közérzet felturbózásához járulhat hozzá és ebben segíthet a Chelidonium Majus, a Lypodium Clavatum és a Berberis Vulgaris triója. A vese a máj és az általános méregtelenítők kipucolják a szervezetet.

A homeopátiás termékek szedése mellett a vitaminokban gazdag étrend és a mozgás nélkülözhetetlen azért, hogy a tavaszi fáradtágon uralkodni tudjunk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)