Jump to content

Jön a hűvös, jön a baj

2019. 09. 10. 19:00

Itt az ősz, és ezt érezzük a reggeleken, a több eső által is. Még lehetnek napos időszakaink, akár nyáriasan meleg is, de az iskolakezdéssel az őszbe léptünk.

Az ősz pedig nemcsak a színes leveleket és az esőt adja nekünk, hanem a betegségek is gyakrabban jelentkezhetnek. Könnyebb megfázni, mert reggel még hűvös van, de délután meg a nyárias melegben mehetünk haza. A hőmérsékletkülönbség a náthás időszak melegágya.

A gyerekek oktatási intézményekbe való járásával borítékolható, hogy sokkal könnyebben megbetegszenek, mert a nagyobb társaságban gyorsan és könnyebben terjednek a kórokozók. A felnőttek is így járhatnak a munkahelyükön, a tömegközlekedést használva.

Vannak, akik a fertőzésekre sokkal hajlamosabbak, így könnyebben elkapnak betegségeket. A betegség pedig rányomhatja a bélyegét fizikai állapotunkra éppúgy, mint a lelkünkre. Előfordulhat, hogy az, aki gyakorta megbetegszik, más is állhat annak hátterében (egy gyulladás a szervezetben, autoimmun betegség, gyenge immunrendszer).

Amikor egymás után leszünk betegek, vagy a betegségekből sokkal nehezebben lábalunk ki, akkor gondolkodunk el általában azon, hogy nagyobb kivizsgálást igényelhet a problémánk. A vér- és vizeletvizsgálat sok mindenre választ adhat.

A fertőzéseket elkerülni kellene, de ha közösségben vagyunk, ez sokkal nehezebb. Éppen ezért szükséges a rendszeres és alapos kézmosás, hiszen így a kórokozók egy részétől megszabadulhatunk. Az étkezéshez használt eszközeinket a munkahelyen különösen alaposan mossuk el.

Az étkezések nemcsak a napjainkat befolyásolják, hanem az egészségünket is. Az egészségtudatunknak megfelelően rostban, ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag étrendet fogyasszunk. Emellett oda kell figyelnünk a nyugodt, pihentető alvásra és annak mennyiségére is. A stressz elkerülhetetlen az életünkben, ezért vagy egy jó hobbiban, vagy sportban vezessük le a feszültségünket, így még a jó alvás is garantáltabb.

A fent elsoroltak kombinációja biztosíthatja azt, hogy messziről elkerüljenek a betegséget okozó vírusok és baktériumok.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)