Jump to content

Ha egyszer elkap, tiéd egy életen át

2019. 12. 26. 19:00

Ég, viszket, és már a megjelenése előtt érezni lehet, hogy mi készül a felszínre törni? Bizony, így jelentkezik a herpesz.

A HSV-1 vírus ha egyszer megfertőz, egész életünkben jelen lesz a szervezetünkben. Első alkalommal még új lehet a herpesz tünete, de amikor már több alkalommal megjelentek a kellemetlen és fájdalmas hólyagocskák a szánk körül, már tudjuk, hogy mivel kell szembenéznünk. Sokan már gyermekkorban megfertőződnek a herpesz vírusával és olykor-olykor aktiválódik.

A herpesz megjelenésének oka lehet a legyengült immunrendszer, a sok stressz, a nők esetében a menstruációs ciklus is. A legtöbb ember szervezetében jelen van ugyan a vírus, azonban nem mindenki esetében aktiválódik mindig.

Az ajakherpeszt többször tapasztalók már tudják, hogy milyen tünetekkel jelentkezik az. Az égő, bizsergő vagy viszkető érzés tapasztalásakor már érdemes azonnal megkezdeni a kezelést. Ennek köszönhetően az egyre csúnyábbá váló hólyagok kialakulását lehet meggátolni. Az ajakherpesz kezelésére szolgáló krémek nyugtatják a bőrt és a hólyagok meg sem jelennek, ha időben cselekszünk. Ha mégis megjelennek a kis hólyagocskák, a megfelelő gélek használatával felgyorsítható a herpesz eltüntetése.

A téli, megfázásos, influenzás időszakban érdemes a szervezetünket felerősíteni. A vitaminok szedése mellett zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával erősíthetjük szervezetünket. Nem az ivásra motiváljuk olvasóinkat, de a házi pálinka kiváló vírusölő lehet. A szeszes itallal való fertőtlenítés felgyorsíthatja a gyógyulást. Nem feltétlenül kell italhoz nyúlni, ugyanis az étkezéshez felhasználható eset is jó lehet a herpesz okozta tünetek megjelenésekor.

Ecsetelhetjük a hólyagokat teafaolajjal is. Néhány csepp a teafaolajból és ugyanannyi mennyiségű olívaolaj vegyítésével is hatékonyan kezelhető az ajakherpesz. Mások a jéggel való hűtés tehet jót. Enyhítheti a tüneteket és felgyorsíthatja a gyógyulást.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)