Jump to content

Maradj otthon és szedj D-vitamint!

2020. 04. 02. 19:00

Általános hozzáállás, hogy ha közérzetünkben megfázásos, influenzás betegség tüneteit tapasztaljuk, akkor C-vitamint, gyümölcsöket fogyasztunk.

Megnövekszik a mézes, citromos tea egy főre eső fogyasztásának mennyisége. A folyadékpótlás különösen fontos betegség idején. A koronavírus megjelenésével pedig ugyancsak a C-vitamin segítségéhez folyamodunk. El is terjedtek olyan hírek, hogy a C-vitamin fokozott bevitelével meggátolható, hogy elkapjuk a világot veszélyeztető koronavírust.

Az immunrendszer egészsége garantálja azt, hogy elkerüljenek a betegségek, fertőzések. Az immunrendszer erősítéséhez a megfelelő táplálékkal lehet hozzájárulni, amely vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag. A C-vitamin fogyasztása tehát szükséges és jó is, kell a szervezetnek.

Az immunrendszer működhet jól vagy rosszul. Hatékonysága abban rejlik, hogy képes-e megkülönböztetni a veszélyes és idegen elemeket, vagy sem. Olykor annyira erős lehet az immunrendszer, hogy a test saját, egészséges sejtjeit is elpusztítja. Ez már egyáltalán nem jó, pedig ez történik sok koronavírussal fertőzött beteg esetében is. Akik elhunynak a koronavírus miatt, nem azért van, mert a vírus ennyire megtámadja a tüdőt, hanem azért, mert az immunrendszer reagál hibásan és elpusztítja a tüdő sejtjeit.

A C-vitamin szedése nem véd meg a koronavírustól és nem is gyógyít meg, de a D-vitamin már hatékonyabb segítség lehet. Még nagyobb védelmet biztosítunk magunknak és a veszélyeztetett személyek számára is azzal, ha tényleg otthon maradunk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)