Jump to content

A gyógynövények nem hatnak a vírusokra

2020. 04. 16. 19:00

Fűben, fában orvosság. Tartja a mondást és valóban gyógyító erejük van a növényeknek, nem véletlenül fogyasztjuk azokat.

Az utóbbi időszakban még azok is sokkal jobban figyelnek az egészségükre, akik eddig a betegség hírét sem ismerték. Az idősebb, veszélyeztetett korosztályhoz tartozó családtagjait azonban mindenki igyekszik megvédeni azzal, hogy betartja a szabályokat. A koronavírustól való félelem sok esetben abból fakad, hogy az idősebb szeretteinket féltjük, ezért tartjuk a távolságot, online kommunikálunk, védőfelszerelést használunk, ha meglátogatjuk őket.

Nagyobb érdeklődést mutatunk a fertőtlenítő szerek, a vitaminok iránt, mert megvédeni és felerősíteni szeretnénk szervezetünket, hogy mindenféle kórokozó támadásától hatékonyan tudjunk védekezni.

Az ország füvesembere, a kilencvenedik évén is túl lévén ismer minden gyógynövényt és persze az is a kisujjában van, hogy mely növényt mire lehet használni. De még Gyuri bácsi sem tud a természetből orvosságot kínálni a koronavírusos megbetegedésre.

A füvesember azonban koránál fogva ugyancsak a veszélyeztetettek közé tartozik, így a hozzá hasonlóaknak is azt tanácsolja, hogy maradjanak otthon.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)