Jump to content

Gyermekláncfű, dehogy gyomnövény

2020. 05. 14. 19:00

Kiirthatatlan gyomnövénynek tartod a gyermekláncfüvet? Még akkor sem szereted, ha amúgy szépen sárgállik? Megszerettetjük veled.

A mindenhol megtalálható, gyomnövényként számon tartott papatyi, gyermekláncfű, pitypang – ki hogy nevezi és ismeri - valójában sokat tehet az egészségünk érdekében, csak ismerni kell a növény erejét. A pitypangból készült natúrkozmetikumhoz alig kell valami. Amire szükségünk lesz az egy natúr krém, olíva olaj, na és maga a növény. A gyermekláncfű sárga virága szükséges ahhoz, hogy abból olajat nyerjünk. A felhasználás előtt szárítani szükséges a virágokat. Elegendő hozzá egy éjszaka, majd egy üres befőttesüveget fogjunk be az olaj elkészítésére. Az üvegbe szórjuk bele a száradt virágokat, öntsünk rá olívaolajat. Az egyveleg összekeverése után adjunk hozzá annyi forró vizet, hogy az üveg megteljen. A lezárt tetejű üveget magára hagyjuk legalább nyolc órára. Ezután kész is van a pitypangolaj, amely masszázsolajként is jól jöhet.

A gyermekláncfű krémhez szükségünk van tiszta krémhez, amelyet a gyógyszertárból lehet beszerezni. Ehhez a krémhez kell az általunk készített pitypangolajat hozzáadni. Annyit, hogy a krém jó állagú maradjon. Kellemes sárga színű krémet kapunk, amelyet hetekig használhatunk, ha hűvös helyen tárolunk.

A pitypangnak megvan az a tulajdonsága, hogy tele van vitaminnal, ásványi anyaggal. A gyökeréből készített főzet gyomor, máj- és húgyúti problémák esetén is fogyasztható, a virága pedig krém alapanyagául is szolgálhat.

Az a kis gyomnövény már nem is olyan haszontalan.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)