Jump to content

Minél többet és nyersen

2020. 06. 16. 19:00

Az egészséges életmóddal igyekszünk megfelelő mennyiségben vitaminnal, ásványi anyaggal és nyomelemmel táplálni testünket, hogy egészségünket fenntartsuk.

A vitaminokból lehet sok és kevés a szervezetünkben, ráadásul még sérülékeny elemek is, árthat a hő, a fény is. A legjobb, ha a vitaminokhoz a lehető legtermészetesebb módon, a gyümölcsök és zöldségek fogyasztásával jutunk. A legjobb, ha nyersen fogyasztjuk ezeket a vitaminbombákat.

Mindig és mindenkor szükségünk van a vitaminokra, de a várandósság állapota különösen az. A növekvő magzat csontozata, fogazata szempontjából, valamint a várandós nő csontozata számára is fontos elem a kalcium, a vas. A turmixok arra adnak lehetőséget, hogy természetes módon jussunk vashoz, kalciumhoz és természetesen más vitaminokhoz is. A különböző gyümölcsökből, joghurtból készített vitaminturmixok telítik a gyomrot, tápanyaggal és vitaminokkal látnak el. Amitől sok kismama fél, az az elhízás, de ha odafigyelünk magunkra, akkor a turmixok az elhízást sem engedik és még a baba és mama hasznára is válnak.

A zöldség-gyümölcs turmixok a diéta és a fogyás alaptermékei is. Ha meg szeretnénk szabadulni a feleslegtől, akkor a rendszeres mozgás mellett arra is ügyelni kell, hogy mit fogyasztunk. Az ananász kiváló gyümölcs diétázás idejére. Ugyancsak jót tehet a gyömbért, a grapefruit, fahéj használata.

A gyümölcs és zöldségek felhasználásából készülő turmixok rendben tartják az emésztőrendszert is, ami az anyagcserét gyorsíthatja. Jó hatással vannak az agyra, a fogakra, a szemekre.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)