Jump to content

Készülj az iskolakezdésre

2020. 08. 13. 19:00

Még javában élvezhetjük a nyári napsütést. D-vitaminban nem lehet hiányunk, a hangulatunk is jobb, hogy sokáig van világos, a szabadban lehetünk.

Hamarosan nemcsak az ősz, de az iskola is a kezdetét veszi. A koronavírus-járványt magunk mögött tudva úgy indulunk neki az új tanévnek, mint máskor. A levegőben lóg annak esélye, hogy ezt a járvány újabb köre megszakíthatja, mindenesetre készülnünk kell az iskolára. Nagy terhet ró a szülők nyakába. A nyáron általában sokat növő gyerekek olykor egész ruhatárát cserélni szükséges. A tankönyvek ugyan ingyenesek minden évfolyamon, de minden más tanszert meg kell vásárolni. Az otthoni környezetet is tanulásra alkalmassá szükséges tenni. Egyszóval sokféle tennivaló van annak érdekében, hogy szülő és diák is felkészüljön az új tanévre. Van valami, amit nem szabad elfelejteni. A vitaminok, ásványi anyagok, amelyek a gyerekek fejlődése szempontjából nélkülözhetetlenek.

D-vitamin

Most még nem szenvedünk belőle hiányt, hiszen a napsütés hatására keletkezik a bőrben és az élelemmel is be tudjuk azt vinni. Eljön azonban a szürkébb és komorabb őszi, téli időszak, amikor a szervezet számára ugyanúgy fontos a D-vitamin. A tej, a tojás is az az élelmiszer, amelyben megtalálható ez a vitamin.

Vas

Az iskola a tanulás helyszíne, ahol a gyerekek értelmi és más képességei is fejlődnek. Ám a vas feltétlenül szükséges ahhoz, hogy a szellemileg is fejlődhessenek, ugyanis hat a gondolkodásra, a memóriára, az oxigénszállításban is szerepe van. A teljes kiőrlésű kenyér és péksütemények, a naponta elfogyasztott maréknyi magvak segítik a vas jelenlétét a szervezetben.

Kalcium

Gyermekeink növekedését legjobban a kinőtt ruhák jelzik. Ami tavasszal még viselhető volt, mára már lehetséges, hogy használhatatlan. A növekedés a csontokra nagy hatással van, ezért szükséges olyan étrendet biztosítani a gyerekeknek, hogy az kalciumban is gazdag legyen. A tejtermékek rendszeres fogyasztása, a banán is kiváló kalciumforrás.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)