Jump to content

Hol tartanak most?

2020. 11. 03. 19:00

A hírek java a koronavírus-járványról szól, éppen ebből a sok információból nehéz kihámozni, hogy hol tartunk az ellene való küzdelemben.

Folyamatosan dolgoznak a kutatók, az orvosok a vírus ellenszerének kidolgozásán. Azt is halljuk, hogy milyen sok beteg szorul kórházi kezelésre és közülük sokan meg is halnak Covid-19-ben. Még nincs meg az a 100%-ig hatékony gyógyszer, amely képes legyőzni az új koronavírus által okozott betegséget, de vannak készítmények, amelyekkel már eredményeket érnek el.

Sok időbe telik, mire egy komolyabb betegségre megoldást találnak. Sok tesztelés, kezelés szükséges ahhoz, hogy egy-egy készítményről kiderüljön hatékonysága. Azoknak a koronavírusos betegnek, akik járóbetegek és nem szorulnak oxigénpótlásra sem, a személyes érintkezések kerülésén túl nincs szükség szinte semmilyen kezelésre sem. A komolyabb tüneteket produkáló súlyos esetekben dexametazont és remdezivirt alkalmaznak. Ez utóbbi egy olyan, amely az ebola ellen lett kifejlesztve. A dexametazon pedig egy erős gyulladáscsökkentő. Ezeken kívül pedig még tíz olyan kezelési mód és készítmény létezik, amelyek eredendően nem a koronavírus ellen lettek kifejlesztve.  

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)