Jump to content

A D-vitamin hatása

2020. 11. 10. 19:00

Az ősz a hideg és nyirkos időjárást hozza. Ebben az időszakban amúgy is hajlamosabbá válhatunk a megbetegedésekre.

A megfázásos és influenzás betegségek sokkal inkább jelen vannak ősszel, de hogy minket ne érjen el, sokat tehetünk az ellen a megfelelő étkezéssel, mozgással, valamint a vitaminkészleteink feltöltésével.

A koronavírus jelenléte pedig sokkal nagyobb óvintézkedéseket kíván meg tőlünk. Ennek érdekében kötelezővé tették a maszk viselését, a kézfertőtlenítést. További intézkedéseket vezetnek be, így a középiskolások otthonról, digitális oktatás keretén belül folytatják tanulmányaikat.

Ha a koronavírus-járványt vesszük alapul, akkor is igyekszünk betartani a szabályokat és a higiéniás feltételeket tartani, de már egy ideje úgy gondolják, hogy a D-vitamin segíthet abban, hogy a koronavírusos betegséget minél gyorsabban leküzdje a beteg.

Kísérleteznek a hatékony, koronavírus elleni vakcina kikísérletezésével, de eddig még nincs rá biztos ellenszer. Amit jelenleg tudunk, hogy a D-vitamin erősíti a test védekezési rendszerét. Ezt eddig is tudtuk, ezért is gondolták, hogy talán hatékonyabban lép fel a szervezetünk a vírus ellen is, és most úgy tűnik, hogy van benne igazság.

A D-vitamin szedésével nem garantálható, hogy nem kapjuk el a koronavírust, de a megelőzésben fontos szerepe lehet, valamint aki elkapta a koronavírust, annak a betegség leküzdésében is segíthet a D-vitamin.  

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)