Jump to content

No alkohol!

2020. 12. 10. 19:00

A koronavírus-járvány nemcsak beleszólt az életünkbe, de rá is telepedett és megváltoztatott szint mindent.

Az egészségünkre hatással lévő vírus olyan fenyegetettséget jelent számunkra, hogy óvintézkedéseket vetettek be az egész országban, sőt a világ számos pontján. Amióta feltűnt a fertőző vírusos megbetegedés, és riasztó adatokkal táplálják belénk a félelmet, a szakemberek belekezdtek annak felkutatása, hogyan lehetne megvédeni az emberiséget a fertőzéstől.

Halljuk a híreket az újabbnál újabb megoldásokról és már az is bizonyos, hogy Magyarországon az orosz vakcina is feltűnt. Sőt, erre már fel is lehet iratkozni.

Az oroszok által fejlesztett két összetevőből álló vakcinát két körben kell beadni. A két oltás között pedig 21 napnak kell eltelnie és ugyanennyi idő szükséges ahhoz is, hogy a második oltás után védettséget nyerjen a szervezetünk. Most jön a lényeg!

A két oltás között, valamint a második injekció utáni időszakban, tehát minimum kétszer 21 napig nem szabad alkoholt fogyasztani, mert az alkoholfogyasztás megakadályozza a vakcina hatóanyagának érvényesítését. Összesen minimum 42 napig nem szabad alkoholt fogyasztani annak érdekében, hogy érdemes legyen beadatni a vakcinát. Sőt ebben az időszakban ugyanúgy szükséges maszkot viselni, mint alapjában véve, hogy a fertőzést elkerüljük.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)