Jump to content

Igyál cickafark teát!

2020. 12. 15. 19:00

Amikor az orvostudomány még nem volt olyan fejlett, mint most, akkor nem tudtak máshoz nyúlni, mint a természetben található anyagokhoz.

Fűben és fában keresték a betegségekre a gyógymódot elődeink. Olyan módszeresen kitapasztalták, hogy melyik növény mit képes gyógyítani, hogy azt tovább adták, így a mai napig használhatjuk a növények erejét.

Már az őskori emberek is használtak gyógynövényeket. A régészeti feltárások során, a temetkezési helyükön talált maradványok is erről árulkodnak. Az egyik ilyen gyógynövény a cickafark volt. Az ókori világban a rómaiak és a görögök is ismerték és nagy becsben tartották ennek a növénynek az erejét, még amulettet is készítettek belőle. A középkorban az étrendbe beillesztve fogyasztották a cickafarkot.

A cickafark tea ismert lehet, és érdemes is fogyasztani, mert görcsoldó hatása kiváló puffadás, hasmenés, menstruációs fájdalmak enyhítésére. A cickafarkban lévő hatóanyagoknak köszönhetően gyulladáscsökkentő, méregtelenítő, emésztést segítőként is lehet alkalmazni.

A cickafarkból készített borogatás sebkezelésre, a zúzódás enyhítésére, fertőtlenítésre kiváló.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)