Kétségtelenül egyre kevesebb friss gyümölcsöt és zöldséget ad a természet, habár a boltokban már szinte bármi és azonnal beszerezhető. Talán mindenki tapasztalta a zöldségek és gyümölcsök magas árát. Mintha luxusterméket szeretnénk venni. A vitaminforrást mesterséges anyagokban is kereshetjük. A multivitaminok megvásárlása is zsebbe nyúlós. Nem kell azonban kiadni túl sokat ahhoz, hogy természetes vitaminforráshoz jussunk.
A káposzta többféle ételünk alapanyaga lehet, nem mellesleg kitűnő vitaminforrás is. Ennek ellenére nem biztos, hogy annyit fogyasztunk ebből a növényből, mint kellene. Valószínűleg azért, mert nem vagyunk tisztában azzal, hogy milyen jó.
A nép gyógyászat régóta használt növénye a káposzta, amelyet főnént a fájdalom csillapítására használták, de hatékony megoldás volt emésztési panaszokra és bőrbetegségekre is.
Töltött káposztaként vagy párolva, húsételek mellé használjuk, de csak kevesen gondolkodunk abban, hogy a nyers salátánkba is szeljünk, reszeljünk a káposztából. Pedig a káposztának is többféle változatával lehet színesíteni az étrendünket: kelkáposzta, vöröskáposzta, kínai kel. Egytől egyik igazi vitaminbombák, a daganatos megbetegedések megelőzésében szerepet játszhatnak, gyulladáscsökkentő hatásúak, méregtelenítenek, kalóriatartalmuk kicsi, ezért a fogyást is segítik.
További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!