Jump to content

Szükségesek, de együtt nem jók

2021. 02. 25. 19:00

Az egészség megőrzéséhez nagyon fontos teendőnk, hogy testünket annak megfelelően jutalmazzuk meg finom falatokkal.

A megfelelő étkezés javarészt biztosít minden olyan anyagot a szervezetünk számára, amelyből gazdálkodhat a jó működéshez. Azonban van, hogy mégis pótolni szükséges egyes tápanyagokat. Ma már könnyen vagyunk, mert ezt megtehetjük úgy, hogy vitaminkészítményeket szedünk. Azt sem árt tudni, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy milyen készítményeket fogyasztunk, pláne nem mindegy, ha azt egyszerre kívánjuk megtenni. Vannak ugyanis veszélyes kombinációk, amelyek nemhogy nem tesznek jót, de ártanak is.

 

Koleszterinszint-csökkentő és B3-vitamin együtt

A multivitaminokban megtalálható a B3-vitamin is, amely nagy jó, de csak akkor, ha nem koleszterinszintet csökkentő készítménnyel együtt szedjük. Ebben az esetben ugyanis nem biztos, hogy a jó koleszterin megemelkedjen, vagyis a szervezetünk a vitaminok miatt nem tud megfelelően dolgozni.

A kalcium és D-vitaminnal

A csontos épen és erősen tartása érdekében mindkettőre szüksége van a szervezetünknek, azonban együttes alkalmazásuk akár a stroke fokozott kockázatával is járhat.

K- és E-vitamin kombináció

A K-vitamin a véralvadásban segít és orvosi utasítás szerint érdemes azt szedni, de ebben az esetben az E-vitamin a másik ellen dolgozik, ugyanis az vérhígító. Akik tehát alapjában véve vérhígító készítményt szednek az E.vitaminról feledkezzenek meg.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)