Jump to content

Megkívántál valamit? Annak oka van

2021. 04. 20. 19:00

Ha nem érne ennyi és ennyiféle inger, sokkal jobban tudnánk magunkra és a természetre koncentrálni.

Mindenki tapasztalhatta már azt az érzést, amikor a semmiből előjött egy olyan érzés, hogy valamilyen ízt vagy ételt nagyon megkívánt. Ez a sóvárgás annyira jelen tud lenni az életünkben, hogy addig nem is távozik, amíg nem csillapítjuk azt. Nevezhetjük ezt a testünk jelzőrendszerének is, ugyanis amiből hiányt szenved a szervezetünk, arra kíván rámutatni, vagyis azt kívánjuk.

Az, hogy mit kíván meg a testünk, arra is figyelmeztethet, hogy mit szükséges pótolni.

 

Édesség

Sokan folyamodnak az édességekhez örömükben, bánatukban és csak úgy, mert kedvelik az édességeket. Ha az édes íz iránti sóvárgás akkor sem csillapszik, hogy magadhoz vettél többféle édességet, akkor elképzelhető, hogy brokkolit, káposztát vagy akár áfonyát kell fogyasztanod. Na, persze ezek kevésbé édesek (sőt egyáltalán nem azok), viszont a króm háztartásodat karban tudják tartani. Az ugyanis, hogy csillapíthatatlanul falod az édességeket, akár a króm hiányára is utalhat.

Sós

Még édesszájúként is megesik veled, hogy sós ízekre vágysz? Nemcsak a chips, a ropi és a sósmogyoró segíthet annak csillapításában, hanem a paradicsom vagy a saláta fogyasztása. Elképzelhető, hogy a klorid szintje nem megfelelő, ez pedig azért fontos, mert a sejtekben lévő folyadékháztartásért felelős, így a vérnyomást is szabályozza.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)